Η ομορφιά δε χρειάζεται νυστέρι για να αναδειχθεί. Χρειάζεται να προσέχετε το δέρμα σας με μάσκες που το αναζωογονούν.

Οι γυναίκες παλιά έδειχναν όμορφες με λιγότερα χρήματα

Μερικές συνταγές όσα χρόνια κι αν περάσουν παραμένουν θαυματουργές και αλάνθαστες. Μπορεί τα tips που άφησαν οι γιαγιάδες μας να φαίνονται απλά, όμως η επιτυχία τους είναι εγγυημένη. Εξάλλου στις λεπτομέρειες κρίνεται η διαφορά. Τι μπορείτε να εφαρμόσετε, λοιπόν, από αυτά προκειμένου να αισθάνεστε πιο όμορφες;

Τα πολύτιμα λαχανικά που κρύβετε στο ψυγείο ή έχετε στον κήπο σας, μη διστάσετε να τα βάλετε στο πρόσωπό σας. Υπάρχουν πολλά φρέσκα λαχανικά που μπορούν να βελτιώσουν την εμφάνιση της επιδερμίδας σας, όπως οι φλούδες από αγγούρια στα μάτια αν είστε πρησμένες για αρχή. Οι ωμές πατάτες επίσης βοηθούν του πρηξίματος και των μαύρων κύκλων στα μάτια. Ως τονωτική λοσιόν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το νερό στο οποίο έχετε βράσει λάχανο, σπανάκι ή μπρόκολο! Μην ξεχνάτε πόσο καταπραυντικό είναι το χαμομήλι και το χυμό λεμονιού που θα ξηράνει τοπικά τα ενοχλητικά σπυράκια σας.

Στο κρεβάτι σας χρησιμοποιήστε μεταξωτά και σατέν σεντόνια και μαξιλαροθήκες. Είναι πιο μαλακά και ντελικάτα από τα κοινά βαμβακερά και έτσι το δέρμα σας δεν αφυδατώνεται τόσο καθώς γυρίζετε στον ύπνο σας- επιπλέον, δεν ιδρώνουν και δεν κρατούν οσμές όπως τα βαμβακερά.

Χρησιμοποιείστε βαζελίνη στα χέρια. Είναι ένα από τα καλύτερα ενυδατικά προϊόντα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όταν το κρύο ξηραίνει την επιδερμίδα. Άλλη μία καλή λύση είναι βαζελίνη αναμεμειγμένη με κερί μέλισσας.

Μη χρησιμοποιείτε προϊόντα που έχουν ως βάση αλκοόλ γιατί στεγνώνουν και ερεθίζουν το δέρμα. Μία λοσιόν από ροδόνερο και φύλλα δάφνης για το πρόσωπο είναι η καλύτερη λύση για κάθε τύπο δέρματος, χειμώνα καλοκαίρι.

Διαβάστε πώς θα παρασκευάσετε μάσκες με φυσικά υλικά…

Μάσκα για λιπαρές και ταλαιπωρημένες επιδερμίδες

Χρειαζόμαστε:

1 ντομάτα

1/2 αγγούρι (με τη φλούδα του)

2 κ. σούπας φρέσκο μαϊντανό

1 κ. γλυκού χυμό λεμονιού

Χτυπάτε στο μίξερ όλα τα υλικά. Απλώστε το μείγμα στο πρόσωπό σας, περιμένετε για 15 λεπτά και ξεπλένετε με χλιαρό νερό.

Μάσκα για να εξαφανίσετε τις λεπτές ρυτίδες

Χρειαζόμαστε:

Μπάμιες (ναι, καλά διαβάσατε)

Βράζετε τις μπάμπιες, τις λειώνετε μέχρι να γίνουν ένας πηχτός πολτός και χρησιμοποιείστε το μείγμα ως μάσκα προσώπου. Την αφήνετε για 20 λεπτά και ξεπλένετε.

Μάσκα αναζωογόνησης

Χρειαζόμαστε:

¼ μήλο

½ ντομάτα

½ ροδάκινο

¼ φλ. πλήρες γάλα

1 κ. σούπας αμυγδαλέλαιο

Καθαρίστε τα φρούτα και πολτοποιήστε τα. Προσθέστε το γάλα και το αμυγδαλέλαιο στον πολτό και βάλτε σε μια κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει το μείγμα και να αποκτήσει την υφή μιας κρέμας. Αφήστε την κρέμα να κρυώσει.

Απλώστε τη στο πρόσωπο και στο λαιμό και αφήστε για 30 λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.