Υλικά:

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο Λακωνίας
1 μεγάλο κουνέλι κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
1 ½ φλιτζάνι κρασί κόκκινο
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι κύμινο
½ κουταλάκι πιπέρι

Παρασκευή:

Πλένετε πολύ καλά και αλατίζετε το κουνέλι. Το βάζετε σε ένα βαθύ τηγάνι που σκεπάζει, ρίχνετε 3 φλιτζάνια νερό, κλείνετε το καπάκι και σιγοβράζετε για 40 λεπτά.

Με ένα πιρούνι δοκιμάζετε αν η σάρκα του κουνελιού είναι αρκετά μαλακή. Αν ναι, ρίχνετε το ελαιόλαδο και ροδίζετε το κουνέλι από όλες τις πλευρές, χωρίς όμως να σας μαυρίσει.

Σε ένα μπολ διαλύετε τον πελτέ μέσα στο κρασί, ρίχνετε το κύμινο, το πιπέρι, το αλάτι και ανακατεύετε. Σβήνετε το κουνέλι με το μείγμα αυτό και αφήνετε να βράσει για 10 λεπτά, μέχρι να «δέσει» η σάλτσα του.
Σερβίρετε το κουνέλι μαζί με τη σάλτσα του.