Υλικά (για 10-12 κρέπες):

• 300 ml γάλα φρέσκο
• 7 κ.σ. αλεύρι
• 2 αβγά
• 1 κ.σ. ζάχαρη
• αλάτι
• βούτυρο για το τηγάνισμα

Για τη γέμιση:

• 600 γρ. σπανάκι
• 150 γρ. ανθότυρο
• 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες
• 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
• 4 κλωναράκια άνηθος
• 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
• 1 αβγό
• αλάτι, πιπέρι
• 250 m1 κρέμα γάλακτος
• τριμμένο κίτρινο μαλακό τυρί της αρεσκείας σας

Παρασκευή:

Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα, ίσα ίσα να χλιαρύνει λίγο, και το αναμειγνύουμε με το αλεύρι για να κάνουμε τον χυλό για τις κρέπες. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη για λίγη ώρα. Σε αντικολλητικό τηγανάκι (σε μέγεθος για μέτριες κρέπες) βάζουμε βούτυρο να λιώσει και, μόλις κάψει, ρίχνουμε μία κουτάλα χυλό και τον ανακινούμε να πάει παντού. Μόλις ροδίσει από τη μία μεριά, γυρίζουμε και από την άλλη να πάρει η κρέπα χρώμα. Συνεχίζουμε για όλο τον χυλό την ίδια διαδικασία. Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Σε φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο. Προσθέτουμε λίγο ακόμη λάδι και σοτάρουμε το σπανάκι να μαραθεί.

Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, ώσπου το μείγμα να «πιει» όλα τα υγρά που βγάζει το σπανάκι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τα 250 ml κρέμα γάλακτος και το τριμμένο τυρί) και αναμειγνύουμε.

Γεμίζουμε κάθε κρέπα με λίγο από το μείγμα, προσέχοντας η λωρίδα κοτόπουλου να βρίσκεται στη μέση. Τυλίγουμε σε ρολό την κρέπα. Στο μεταξύ ρίχνουμε λίγη κρέμα γάλακτος στο σκεύος που Θα ψήσουμε και τοποθετούμε σε σειρά μία μία κρέπα. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με το τριμμένο κίτρινο τυρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 45 λεπτά.

Συμβουλές:

• Για να μην κάνετε τον κόπο να φτιάξετε τις κρέπες, μπορείτε να προμηθευτείτε έτοιμες κατεψυγμένες από το σούπερ μάρκετ.
• Αν αγοράσετε κατεψυγμένες κρέπες, αφού ξεπαγώσουν και εφόσον έχετε φούρνο μικροκυμάτων, τις βάζετε για 50 δευτερόλεπτα - έτσι διπλώνονται πιο εύκολα και δεν σπάνε.
• Μπορείτε να χάνετε και μεγαλύτερες σε μέγεθος κρέπες, ειδικά αν είστε αρχάριοι, αφού έτσι το τύλιγμα γίνεται πιο εύκολα.
• Αν οι πρώτες κρέπες σας χαλάσουν, μην τις πετάξετε. Με λίγη ζεστή σοκολάτα πραλίνα γίνονται γλυκάκι!
• Μπορείτε να αντικαταστήσετε το κοτόπουλο με γαλοπούλα (αν σας έχει περισσέψει από τις γιορτές), όπως και το ανθότυρο με άλλα μαλακά τυριά, ακόμη και φέτα.
• Η κρέμα γάλακτος στο σκεύος δεν αφήνει να κολλήσουν οι κρέπες. Όμως, αν Θέλετε, μπορείτε να αλείψετε ελαφρά το σκεύος με βούτυρο και να τις ψήσετε χωρίς κρέμα γάλακτος. Κατάλληλη είναι και η ελαφριά κρέμα γάλακτος.