Με την αρμόζουσα λαμπρότητα εορτάστηκε στη Λακωνία, την επόμενη ημέρα του Πάσχα, η μνήμη του Αγίου Γεωργίου, του αποκαλούμενου από την Ορθόδοξη Εκκλησία Μεγαλομάρτυρα και Τροπαιοφόρου. Η μνήμη του τιμάται στις 23 Απριλίου, εάν όμως η ημέρα συμπέσει πριν την Ανάσταση, μετατίθεται τη Δευτέρα της Διακαινησίμου. Ο Άγιος Γεώργιος θεωρείται προστάτης του Πεζικού και του Στρατού Ξηράς.

Ιδιαίτερες ήταν οι θρησκευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Άγιου σε Πελλάνα και Ιερά Μονή Αγίων Τεσσαράκοντα.

Βορδώνια

Στη Βορδώνια δήμου Σπάρτης, ανήμερα της εορτής, τελέστηκε πανηγυρική θεία λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος από τον εφημέριο του χωριού π. Σπυρίδων Καλομοίρη. Στο ψαλτικό ήταν οι Γιάννης Κούτσαρης, Ιωάννης Παχύγιαννης και Βασίλειος Αδαμάκος, μέλος του Συλλόγου Ιεροψαλτών Λακωνίας «Πέτρος ο Πελοποννήσιος». Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ακολούθησε λαχειοφόρος αγορά με πλούσια δώρα.

IM Αγίων Τεσσαράκοντα

Στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται κοντά στην Ιερά Μονή Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, στον Πάρνωνα, ο εορτασμός πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα, ενώ η θεία λειτουργία τελέστηκε χοροστατούντος του Ηγουμένου της Μονής, γέροντα Εφραίμ, συμπαραστατουμένου από πλειάδα ιερέων και μοναχών. Τη θεία λειτουργία παρακολούθησαν αρκετοί πιστοί.