ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Μια ακόμα ευρεία αστυνομική επιχείρηση στις ευρύτερες περιοχές της Αρκαδίας και της Λακωνίας, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης στους δύο νομούς, έγιναν έλεγχοι σε 322 άτομα, εκ των οποίων 221 ήταν ημεδαποί και 101 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 287 οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 78 άτομα, από τα οποία 35 ήταν ημεδαποί και 43 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 40 άτομα.

Ειδικότερα, τα 36 άτομα που συνελήφθησαν στη Λακωνία είναι:

• Ένας ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο, ύψους 109.190,02 ευρώ.
• Δύο ημεδαποί ΡΟΜΑ και ένας αλλοδαπός, για καταδικαστικά έγγραφα.
• Τρεις ημεδαποί, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
• Δύο ημεδαποί για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
• 27 αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκαν, επίσης, τρεις περιπτώσεις κλοπής σε οικίες στη Σπάρτη, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, σε βάρος ενός αλλοδαπού υπηκόου Ρουμανίας.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 91 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, δύο παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού και τέσσερις παραβάσεις για εκμίσθωση ακινήτου σε μη νόμιμους αλλοδαπούς.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.