Υλικά:

• 4 μπριζόλες, 180 γρ. η μία, με την πέτσα Τσικάκης - Γιαννόπουλος
• 8 σκελίδες σκόρδο
• 1 κ.γ. μαραθόσποροι
• 1 ματσάκι φρέσκο φασκόμηλο
• ρευστό μέλι Λακωνίας

Παρασκευή

Βάζουμε τις μπριζόλες σε επιφάνεια κοπής και αφαιρούμε την πέτσα και λίγο από το λίπος τους. Κόβουμε τις πετσούλες σε λεπτές λωρίδες και τις βάζουμε στο τηγάνι να τσιγαριστούν. Με λαβίδα τις γυρνάμε και από την άλλη μεριά. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, όταν η πέτσα πάρει χρώμα και γίνει τραγανή.

Παίρνουμε τις μπριζόλες και κόβουμε κατά μήκος στο σημείο που είναι το λίπος. Αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές. Λιώνουμε με το χέρι τις σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα τους, πάνω στον πάγκο, και τις ρίχνουμε στο τηγάνι. Το βάζουμε πάλι στη φωτιά.

Σπρώχνουμε τα κομματάκια πέτσας και το σκόρδο στην άκρη του τηγανιού και βάζουμε τις 4 μπριζόλες στο τηγάνι, αφαιρώντας την πέτσα και το σκόρδο, τα οποία βάζουμε σε ταψάκι. Σκορπίζουμε στο ταψάκι και τους μαραθόσπορους και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C στην επάνω θέση.

Ψήνουμε τις μπριζόλες για περίπου 4 λεπτά και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, βάζουμε τις μπριζόλες και από πάνω τα φύλλα του φασκόμηλου ψιλοκομμένα. Περιχύνουμε με λίγο μέλι και βάζουμε πάλι το ταψί στον φούρνο για περίπου 10 λεπτά ή ώσπου να ψηθούν οι μπριζόλες.

Σερβίρουμε αμέσως.