ΣΠΑΡΤΗ. Με την ολοκλήρωση της Χριστουγεννιάτικης αρχιερατικής θείας λειτουργίας, στο Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Σπάρτη, ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος προχώρησε, μέσα σε κλίμα συναισθηματικής φόρτισης, στην απονομή τιμητικού επαίνου στον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως π. Γεώργιο Μπλάθρα, για τα πενήντα χρόνια διακονίας του ως ιερέας, που συμπληρώθηκαν την 1η Δεκεμβρίου.

Ο κ. Ευστάθιος μίλησε με θερμά λόγια για τη προσφορά και το ήθος του π. Γεωργίου, ο οποίος, όπως τόνισε, έχει σταθεί και συνεχίζει να στέκεται με απόλυτη συνέπεια στους πιστούς της ενορίας του και όχι μόνο, με το παρηγορητικό ή συμβουλευτικό του λόγο, με την εξομολόγηση, με τη φιλανθρωπία, με την άδολη και αγνή αγάπη του. Ο Μητροπολίτης επεσήμανε ότι επέλεξε την ημέρα των Χριστουγέννων για την απονομή, ώστε να γίνει παρουσία όσο το δυνατόν περισσότερων ενοριτών, ενώ εκτός από τον τιμητικό έπαινο προσέφερε ως δώρο στο π. Γεώργιο σταυρό αναφωνώντας «Άξιος».

Από την πλευρά του ο π. Γεώργιος Μπλάθρας, εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε το σεβασμιώτατο για τον έπαινο και κυρίως για την αγάπη και την εμπιστοσύνη με την οποία τον έχει περιβάλλει από την πρώτη ημέρα της αρχιερατικής του διακονίας.

Στη συνέχεια, ο π. Γεώργιος έκανε αναφορά στο φιλανθρωπικό έργο ενός κληρικού στη Ρωσία, που πρόσφατα πληροφορήθηκε, θέλοντας να καταδείξει ότι η δική του προσφορά είναι πενιχρή. Ο κ. Ευστάθιος ολοκλήρωσε τη λιτή αυτή απονομή με την επισήμανση, ότι η ταπεινότητα φανερώνει το μεγαλείο του ενάρετου ανθρώπου.