ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ. Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός των Θεοφανείων σε κάθε γωνιά του Δήμου Μονεμβασίας, παρά τη συνεχή καταρρακτώδη βροχή, που σημειώθηκε στην περιοχή.

Στον Ιερό Ναό Αγίας Tριάδος στην Νεάπολη τελέστηκε αρχιερατική θεία λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μονεμβασίας & Σπάρτης κκ. Ευσταθίου, παρουσία του δημάρχου κ. Ηρακλή Τριχείλη, του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Λ. Γρηγοράκου, της βουλευτού Φ. Πατριανάκου και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Μονεμβασίας.

Στον Καθεδρικό Ναό της Γεννήσεως του Χριστού της πόλης των Μολάων, η θεία λειτουργία τελέστηκε από τον πανοσολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Γεράσιμο και τον αιδεσιμολογιότατο π. Στυλιανό, παρόντος του αντιδημάρχου Κώστα Μαυρομιχάλη και του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Μολάων Ευθυμίου Κοντοσταθάκου.

Στα Πάκια, η τελετή έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου από τον εφημέριο του χωριού π. Παν. Λεγάκη, παρουσία του προέδρου Μιχ. Καρούνη και μελών του Τοπικού Συμβουλίου. Ο εορτασμός των Θεοφανείων στη Συκιά πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου με αρχιερατική θεία λειτουργία που τέλεσε ο αιδεσιμολογιότατος π. Σταύρος Βαρράς.

Με κάθε επισημότητα ο εορτασμός των Θεοφανείων και στη Μονεμβάσια, με θεία λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Ελκομένου Χριστού, χοροστατούντος του θεοφιλεστάτου επισκόπου Ανδρούσης κ.κ. Θεοκτίστου, παρουσία του αντιδημάρχου κ. Βουνελάκη, του εκπροσώπου του Λιμενικού Σώματος κ. Περδίκη, του εκπροσώπου της Αστυνομίας κ. Γάγκα, του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας κ. Χουσάκου και με την παρουσία των Δημοτικών Συμβούλων κ. κ. Νεκτ. Μαστορόπουλου και Σταύρου Χριστάκου. Η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού έγινε στην τοποθεσία «Κουρκούλα» στο χώρο του Κάστρου.

Στο Λιμάνι της Ελιάς, κάτω από συνεχή βροχόπτωση, έλαβε χώρα η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού από τον αιδεσιμολογιότατο π. Βασίλειο με την παρουσία του αντιδημάρχου Κώστα Μαυρομιχάλη, του Διοικητή του Α.Τ. Μολάων Παναγιώτη Γιάννου και του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας της Ελιάς Γεωργίου Τζάκα.

Τέλος, ο αγιασμός των υδάτων στο Κυπαρίσσι παρά την βροχή εορτάστηκε παραδοσιακά στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στην Παραλία από τον εφημέριο π. Χαρ. Βέζο, παρουσία της αντιδημάρχου κας Παναγιώτας Πριφτάκη, της προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου κας Θεονίας Μαυρομιχάλη, ενώ το παρόν έδωσε πλήθος κόσμου.



Φωτογραφίες-video: Μ. Καρούνης