ΑΘΗΝΑ. Σαφές και αποστομωτικό είναι το πόρισμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που συντάχθηκε κατόπιν παραγγελίας του οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου και του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμου Χαρακόπουλου.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Realnews πρόκειται για ελέγχους που διενεργήθηκαν σε ΠΑΣΕΓΕΣ, ΣΥΔΑΣΕ και ΓΕΣΑΣΕ.

Ο οικονομικός έλεγχος αφορά στο χρονικό διάστημα από το 1994 έως το 2011- 12.
Τα πορίσματα φωτιά αποκαλύπτουν απευθείας αναθέσεις, αγροτικό οικογενειακό τουρισμό στην Ευρώπη με συνέδρια που δεν έγιναν ποτέ, διπλοπληρωμές, ομαδικά ασφαλιστήρια, υπαλλήλους που έβγαιναν σε σύνταξη και ξαναπροσλαμβάνονταν και προέδρους που άνοιγαν προσωπικούς λογαριασμούς για να χειριστούν κρατικό χρήμα με το οποίο επιπλέον πλήρωναν και τα έξοδα του σπιτιού τους.

ΠΑΣΕΓΕΣ: έλαβε επιχορήγηση περίπου 40.000.000 ευρώ από το 1994 έως το 2011
ΣΥΔΑΣΕ: για το ίδιο διάστημα έλαβε 8.000.000 ευρώ περίπου.
ΓΕΣΑΣΕ: από το 1994 έως το 2011 έλαβε επιχορήγηση περίπου 12.000.000 ευρώ

Πλημμύρες, φωτιέςκάθε άλλο φυσικό φαινόμενο και μετακομίσεις σε πολυτελή κτίρια ήταν η αιτία που δεν βρέθηκαν αρχεία και βιβλία εσόδων – εξόδων..!

ΠΑΣΕΓΕΣ- Τζανέτος Καραμίχας
Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα η ΠΑΣΕΓΕΣ πλήρωνε τα προσωπικά έξοδα του προέδρου Τζανέτου Καραμίχα όπως το ενοίκιο του διαμερίσματος του στον Χολαργό, κοινόχρηστα, τηλέφωνο, φωτισμό, ύδρευση και αμοιβή καθαρίστριας, καθώς και τα έξοδα του με πιστωτική κάρτα. Τα προσωπικά έξοδα του κ. Καραμίχα για την δεκαετία αγγίζουν τις 200.000 ευρώ!

Το πιο σοβαρό παράπτωμα της ΠΑΣΕΓΕΣ αφορά κτίριο στη Θέρμη Θεσσαλονίκης το οποίο παραχώρησε το υπουργείο Γεωργίας για συγκεκριμένο σκοπό: για την ανέγερση συνεταιριστικής σχολής.
Στη συνέχεια μέρος του κτήματος απαλλοτριώθηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, με αποτέλεσμα η ΠΑΣΕΓΕΣ να εισπράξει και αποζημίωση 3.200.00 ευρώ
Κατόπιν αντι να το επιστρέψει, το μίσθωσε στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων και από το 2010 στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, εισπράττοντας και ενοίκια!

ΣΥΔΑΣΕ – Κώστας Σκιαδάς
Η «γαλάζια»ΣΥΔΑΣΕ για το διάστημα 1994-2012 έλαβε περίπου 8.000.000 ευρώ. Μέλος του Δ.Σ. επι σειρά ετών ήταν ο Κώστας Σκιαδάς, γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Ο άνθρωπος που «έβαλε πλάτη» για να διατηρηθεί ο Τζ. Καραμίχας στην ηγεσία της ΠΑΣΕΓΕΣ που έλαβε πλέον χρώμα «γαλαζοπράσινο».
Στη ΣΥΔΑΣΕ οι συμβάσεις ήταν άγνωστη λέξη… Όλοι εργάζονταν με προφορικές εντολές αλλά όταν διέκοπταν την συνεργασία τους ελάμβαναν αποζημιώσεις που έφθαναν και τις 35.000 ευρώ.

ΓΕΣΑΣΕ – Σοφοκλής Γκίνης
Η ΓΕΣΑΣΕ, «πράσινη» και αλαζονική έλαβε περίπου 12.000.000 ευρώ από το 1994 έως το 2011. Δεν διέθετε οργανωτική δομή. Μπορεί να αποτελέσει μνημείο αδιαφάνειας και σπατάλης!
Λειτουργούσε σαν ιδιωτική εταιρεία αφού προχώρησε σε ομαδικό ασφαλιστήριο για τα μέλη του Δ.Σ., τους υπαλλήλους και τους εξωτερικούς συνεργάτες.
Στη μακρά λίστα των προσώπων που δήλωναν περισσότερες ημέρες αποζημίωση από όσες δικαιούνταν ή χρέωναν δύο φορές την ίδια συνεδρίαση είναι σύμφωνα με το πόρισμα ο Σοφοκλής Γκίνης από τη Σκάλα Λακωνίας.


Σταχυολογώντας στο εκτενές ρεπορτάζ της Realnews βλέπουμε:

- Καθαρίστρια στο διαμέρισμα του προέδρου!
- Βενζίνα σε ρεζερβουάρ αλλά και σε μπιτόνια…
- Αποζημιώσεις μια μέρα πριν και μια μετά από τις συνεδριάσεις!
- Δώρα Χριστουγέννων, αρνιά και κατσίκια δώρα σε κολλητούς!
- «Επίδομα καφενείου»
- «Επίδομα πόλης»
- Εξαγορά στρατιωτικής θητείας
- Πλαστογραφίες
- Ανεξέλεγκτες υπερωρίες
- Πληρωμή ειδικά των γυναικών καθαρά 4.500 ευρώ τον μήνα.
- Αναλήψεις χωρίς αποδείξεις και παραστατικά, κ.α.

Όπως γράφει ο Βασίλης Τριανταφύλλου «έχουμε να κάνουμε με υπερκομματικό πάρτυ αγροτοπατέρων».
«Οι προκλητικές σπατάλες, τα επιδόματα καφενείου και τα ταξίδια αναψυχής στο εξωτερικό αποκαλύπτουν την ασυδοσία που κυριαρχούσε επί ολόκληρες δεκαετίες όχι μόνο στα υπουργικά γραφεία αλλά σε όλο το νοσηρό σύστημα της εξουσίας».

«Η αγροτική παραγωγή φθίνει, οι αγρότες στενάζουν βυθισμένοι στα χρέη αλλά «οι άρχοντες του κάμπου» ενδιαφέρονταν για την καλοπέρασή τους. Τα θλιβερά συμπτώματα της σήψης και της παρακμής αποδεικνύουν περίτρανα γιατί η χώρα οδηγήθηκε στη χρεοκοπία. Οι έρευνες και τα πορίσματα δεν αρκούν. Οι πολίτες αξιώνουν την παραδειγματική τιμωρία όλων όσοι έβαλαν το δάκτυλο στο μέλι και την επιστροφή των χρημάτων που κατασπαταλήθηκαν…»