Γράφει ο Ηλίας Μπόνος

ΣΠΑΡΤΗ. H προεκλογική δραστηριότητα έχει ήδη «ανοίξει» παρόλο που δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα οι υποψηφιότητες όλων των Δημάρχων.

Εν πολλοίς οι επικεφαλής παρατάξεων και ψηφοδελτίων έχουν καταλήξει στους βασικούς άξονες αλλά και στα πρόσωπα που θα αποτελέσουν τις ομάδες αγώνα.

Βέβαια κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει ότι, ειδικά σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, αυτό που προτάσσουν, σχεδόν όλοι, οι υποψήφιοι είναι τα προβλήματα και τα αδιέξοδα της κοινωνίας.

Θα ήταν ευχής έργον να υπάρχουν συγκλίσεις και συμφωνίες έτσι ώστε την επομένη των εκλογών να αναδειχθούν δυνάμεις αλλά και πρόσωπα που θα έχουν βασικό και πρώτο μέλημα την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του πολίτη και τη διεκδίκηση είτε πόρων είτε μέσων για την έξοδο από την κοινωνική κρίση και την μίζερη καθημερινότητα. Αυτό θα ήταν μια νίκη της πολιτικής έναντι του κακού εαυτού της.

Σε επίπεδο, τόσο Δήμου όσο και Περιφέρειας θα φάνταζε πολυτέλεια η αντιπαράθεση σε σημεία ιδεολογικής κομματικής συνέπειας ή παραταξιακής πειθαρχίας.

Άλλωστε οι ίδιοι οι αιρετοί μας είναι αυτοί που σε ιδιωτικές ή αυθόρμητες συζητήσεις συμφωνούν σε πολλά παραμερίζοντας, χωρίς δεύτερη σκέψη, τα ολίγα που τους περιχαρακώνουν και τους καθιστούν αντιπάλους κρατώντας τους έτσι μακριά από τα πραγματικά προβλήματα του πολίτη.

Το συνθετικό «συν» πρέπει πλέον να προτάσσεται σε κάθε όρο που διέπει το ποιοτικό μέρος της πολιτικής διαδικασίας: Συμμαχία, Συνεργασία, Συμφωνία, Σύμπνοια, Σύμπραξη, Συνύπαρξη, Συμπόρευση, Συνεργατικότητα, Συνευθύνη, Συνείδηση…

Τότε και το πρόσημο στο ποσοτικό μέρος οποιασδήποτε προσπάθειας θα είναι το (+) θετικό !