Ψήφισμα στη Τζανετέα και συγκλονιστικές μαρτυρίες για την ζωή και τα προβλήματα των αγροτών.

«Το πρωί είμαστε στο χωράφι και το βράδυ στα παιδιά και τα σπίτια μας. Δεν είναι η θέση μας στους δρόμους αλλά εδώ θα μείνουμε μέχρι την τελευταία δικαίωσή μας»

ΣΠΑΡΤΗ. Εκατοντάδες τρακτέρ από όλη τη Λακωνία «εισέβαλαν» ειρηνικά στη Σπάρτη προκειμένου να διατυμπανίσουν την αντίθεσή τους στα φορολογικά μέτρα της Κυβέρνησης και την απόφασή τους να κρατήσουν ζωντανά τα μπλόκα σε Λακωνία και Πελοπόννησο.

Ωρα 11 π.μ. ένα μεγάλο κομβόϊ τρακτέρ από το μπλόκο της Σκάλας διέσχισε την Εθνική οδό κι έφτασε στη Σπάρτη. Με μαύρες σημαίες και κόρνες «μπήκαν» στη Σπάρτη κι έκαναν αναστροφή στην παλαιά Νομαρχία. Κατευθύνθηκαν στο Διοικητήριο Λακωνίας προκειμένου να επιδώσουν ψήφισμα στην Αντιπεριφερειάρχη κ Τζανετέα.

Τη Συντονιστική των Αγροτών και Κτηνοτρόφων υποδέχθηκε στην είσοδο του Διοικητηρίου η κ Τζανετέα η οποία κάλεσε τους αγρότες ενωμένοι να διεκδικήσουν φόρους και μέτρα που τους αναλογούν. « Οι πρώτες κατακτήσεις είναι γεγονός» είπε και παρέλαβε το ψήφισμα προκειμένου να το υποστηρίξει και να το προωθήσει.

Ο εκπρόσωπος της Συντονιστικής, αγρότης Χρήστος Αναγνωστάκος απευθυνόμενος σε διαδηλωτές, αρχές και ΜΜΕ τόνισε ότι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι δεν αντέχουν άλλα εξοντωτικά μέτρα. Απαίτησε την απόσυρση των δυσβάστακτων φόρων και κατήγγειλε τους βουλευτές Λακωνίας για την απουσία και την υποχωρητικότητά τους.

Στην Λακωνία υπάρχει ένα μεγάλο μπλόκο στη Σκάλα το οποίο ενισχύεται από αγρότες και κτηνοτρόφους από Γεράκι. Βούρβουρα έως και Ασωπό και Νεάπολη.

Το ψήφισμα της Συντονιστικής έχει 9 σημεία αιτήματα:

«Σήμερα 10-2-2014 ημέρα Δευτέρα συναντηθήκαμε στην Τρίπολη εκπρόσωποι των ανεξάρτητων μπλόκων των αγροτών και κτηνοτρόφων της Πελοποννήσου.

Συμφωνήσαμε ομόφωνα σε κοινή διαρκή και κλιμακούμενη δράση για την διεκδίκηση επίλυσης των δίκαιων αιτημάτων μας. Ταυτόχρονα συμφωνήσαμε σε κοινό πλαίσιο αιτημάτων που είναι το ακόλουθα:

1.- Την άμεση απόσυρση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που εφαρμόζεται από 1-1-2014 και άμεση διαβούλευση.

2.- Κατάργηση χαρατσιού που επιβλήθηκε στα αγροτεμάχια και στους βοσκοτόπους.

3.- Φθηνό πετρέλαιο για τα αγροτικά μηχανήματα - ανεμομίκτες και μείωση του αγροτικού πετρελαίου στα επίπεδα του 2009, όπως και την κατάργηση του ειδικού τέλους Α.Π.Ε. στο αγροτικό τιμολόγιο.

4.- Πάγωμα των χρεών των αγροτών και των κτηνοτρόφων για τρία χρόνια και την χρηματοδότησή τους με χαμηλά επιτόκια.

5.- Άμεση ενεργοποίηση του Κανονισμού DE MINIMIS, ώστε να υπάρξει αναπλήρωση έστω μέρους του χαμένου ήδη εισοδήματος των εσπεριδοκαλλιεργητών της χώρας, όπως και των αχλαδιών της Πελοποννήσου.

6.- Ζητάμε από τον ΕΛ.Γ.Α την αποζημίωση των πληγέντων μανταρινιών και πορτοκαλιών για τις ζημιές που προκάλεσαν η παρατεταμένη ανομβρία και οι άκαιρες βροχοπτώσεις. Ο ΕΛ.Γ.Α. να συμπεριλάβει στην αποζημίωση τις καλλιέργειες που γίνονται με αυτοπαραγόμενο πολλαπλασιαστικό υλικό, έως ότου ενημερωθούν όλοι οι παραγωγοί για την υποχρέωση χρησιμοποίηση πιστοποιημένων σπάρων.

7.- Συνδεδεμένη ενίσχυση στα χυμοποιήσιμα πορτοκάλια-μανταρίνια με την νέα ΚΑΠ 2015-2020.

8.- Να μην περάσει η διεύρυνση της ζωής του φρέσκου γάλακτος από τις 5 ημέρες που είναι σήμερα στις 7-10 ημέρες, όπως και η παραγωγή γιαουρτιού από σκόνη γάλακτος γιατί αυτό θα έχει καταστροφικές συνέπειες τόσο για την κτηνοτροφία όσο και για τους καταναλωτές . Να μην υπογράψει η Κυβέρνηση το ξεπούλημα της Φέτας στον Καναδά η σε άλλες χώρες.

9.- Αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών για ακαρπία.

ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΔΥΝΑΜΩΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΝΕΑ ΜΠΛΟΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΜΑΣ».

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Δείτε το video με τις απαιτήσεις των αγροτών και το τί λένε για τους βουλευτές αλλά και αιρετούς εκπροσώπους των αγροτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αγρότες φώναξαν δυνατά για την λογοκρισία που υπάρχει στα κανάλια και κάλεσαν τα ΜΜΕ να δείξουν όλη την αλήθεια. Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι ο υπεύθυνος που συντόνισε τα ΜΜΕ στην συγκεκριμένη πορεία έκανε επιλογή των ΜΜΕ.