ΣΠΑΡΤΗ. Με τη έβδομη εκδήλωση που πραγματοποιείται την Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου, συνεχίζεται η σειρά ομιλιών που συνδιοργανώνουν το Σωματείο «Οι Φίλοι του Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης – ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς - Μουσείο Ελιάς & Ελληνικού Λαδιού και το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης, με την επιστημονική επιμέλεια και καθοδήγηση της ομότιμης καθηγήτριας Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεωργίας Κοκκορού – Αλευρά.

Την Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου, ώρα 11 το πρωί, πραγματοποιείται στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μουσείου Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, η ομιλία της επίτιμης Εφόρου Αρχαιοτήτων κας Αναστασίας Παναγιωτοπούλου, που έχει ως θέμα «Η Τέχνη του Ψηφιδωτού στην Αρχαιότητα».

Υπενθυμίζεται πως οι ομιλίες, κατά τις οποίες παρουσιάζονται οι πρώτες ύλες, οι τρόποι εργασίας και οι τεχνικές μέθοδοι που ήταν σε χρήση κατά την αρχαιότητα για τις σημαντικότερες κατηγορίες έργων Τέχνης και λοιπών μνημείων, πραγματοποιούνται στη Σπάρτη με συχνότητα, περίπου, ανά δεκαπενθήμερο, από τις αρχές Οκτωβρίου 2013 μέχρι και τον Μάρτιο 2014.