«Πάρτε πίσω το φορολογικό νομοσχέδιο»

ΣΠΑΡΤΗ. Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους είναι οι αγρότες της Λακωνίας που κατέλαβαν σήμερα τον περιβάλλοντα χώρο του Διοικητηρίου Λακωνίας.

Εκατοντάδες τρακτέρ από νότια, κεντρική και βόρεια Λακωνία συναντήθηκαν στο Διοικητήριο με τους εκπροσώπους φορέων του τόπου. Συγκεκριμένα αγρότες και κτηνοτρόφοι υποδέχθηκαν στον χώρο της κατάληψης τους εκπροσώπους των Επαγγελματιών, των Βιοτεχνών, των Εμπόρων, των Εκπαιδευτικών, των Αυτοκινητιστών – Ταξί, των νέων Αγροτών αλλά και την Αντιπεριφερειάρχη κ. Τζανετέα.
Δείτε video - ρεπορτάζ με δηλώσεις του εκπροσώπου των αγροτών Χρ. Αναγνωστάκου και τον χαιρετισμό της Αντιπεριφερειάρχου κ Τζανετέα.

Ο εκπρόσωπος της Συντονιστικής των αγροτικών μπλόκων Λακωνίας Χρήστος Αναγνωστάκος κάλεσε όλες τις Λακωνικές δυνάμεις να ενωθούν σε έναν αγώνα χωρίς ταξικές και κλαδικές διακρίσεις. Επεσήμανε ότι ο αγώνας των αγροτών κλιμακώνεται με απόλυτο συντονισμό και σε συνεργασία με τα μπλόκα της Πελοποννήσου. Η απόσυρση του Φορολογικού των Αγροτών από την Κυβέρνηση είναι πρώτος και κύριος στόχος όπως και η μείωση της ανισότητας στις τιμές των αγροτικών προϊόντων από το χωράφι στο ράφι…

Η επίτευξη αυτών των στόχων μπορεί να κρατήσει τους αγρότες στους δρόμους έως και το Πάσχα. «Αν χρειαστεί στους δρόμους θα ψήσουμε το αρνί του Πάσχα», δήλωσε ο εκπρόσωπός του αποκαλύπτοντας ότι πέρα από τα τοπικά ΜΜΕ που προβάλουν τις κινητοποιήσεις τους τα κεντρικά «κόβουν» τόσο την εικόνα όσο και τον λόγο των αγροτών.

Η Αντιπεριφερειάρχης κ Τζανετέα τόνισε ότι το Φορολογικό πρέπει να συζητηθεί από μηδενική βάση επισημαίνοντας ότι στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο θα συζητηθούν τα αιτήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων της Πελοποννήσου.

Οι εκπρόσωποι των φορέων δήλωσαν την αμέριστη συμπαράστασή τους στον αγώνα των αγροτών με χαιρετισμούς και ψηφίσματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα (17/2/14) τα εμπορικά καταστήματα της Σκάλας παρέμειναν κλειστά σε ένδειξη συμπαράστασης.

Από όσα ανέφεραν οι εκπρόσωποι που χαιρέτησαν την κινητοποίηση εκείνα που έκαναν αίσθηση ήταν:

«Σήμερα γράφεται ιστορία στη Λακωνία. Ο τόπος μας έπαψε να είναι ο άσσος στο μανίκι των πολιτικών»

«Στον αγώνα μας δεν υπάρχουν χρώματα, κόμματα και πολιτικές στηρίξεις. Η σημαία που υψώνουμε είναι μια η Ελληνική και η μαύρη της διαμαρτυρίας…»

«Πάρτε πίσω το Νομοσχέδιο εξαφάνισης των αγροτών…»

«Θέλουν τη γη και την παραγωγή μας για να ελέγξουν την κοινωνία»

«Σήμερα δεν κόβουμε τα προϊόντα μας. Ξεφορτώνουμε τα δένδρα μας για να τα σώσουμε…»

«Δεν θέλουν το ελληνικό γάλα που παράγουμε για να κάνουν εισαγωγές»

«Οι βολεμένοι σήμερα δεν είναι εδώ, αλλά στις αναπαυτικές πολυθρόνες τους…»

«Όλοι οι αγρότες πρέπει να συνειδητοποιήσουν τι έρχεται με το φορολογικό νομοσχέδιο»

«Οι Λάκωνες ξύπνησαν!»

«Η Κυβέρνηση δεν θα αντέξει. Θα πάρει πίσω το φορολογικό…»

Οι διαδηλωτές δεν παρέλειψαν να στιγματίσουν την απουσία των βουλευτών, των εκπροσώπων των αγροτών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και του τοπικού Καναλιού.

Κράτησαν την κατάληψη περίπου 3 ώρες κλείνοντας μάλιστα την Εθνική Οδό σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Αύριο Τρίτη 18/2 θα καταλάβουν την Δ.Ο.Υ. Σπάρτης και τις παρόδους της πόλης.

Δείτε video - ρεπορτάζ με δηλώσεις του εκπροσώπου των αγροτών Χρ. Αναγνωστάκου και τον χαιρετισμό της Αντιπεριφερειάρχου κ Τζανετέα.