Η Λέσχη Ανάγνωσης τη Δευτέρα 7 Απριλίου παρουσιάζει το βιβλίο του διηγηματογράφου Τάσου Καλούτσα «Η ωραιότερη Μέρα της», από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.
Ο Τάσος Καλούτσας με την πέμπτη στη σειρά συλλογή διηγημάτων του με τον τίτλο: «Η ωραιότερη μέρα της» , επανεμφανίζεται το 2010 στο εκδοτικό προσκήνιο μετά από δεκαετή απουσία. Το 2011 τιμάται από το Ίδρυμα Πέτρου Χάρη της Ακαδημίας Αθηνών με το βραβείο Διηγήματος για αυτή τη συλλογή του.
Ένα βιβλίο που φωτίζει τα μικρά καθημερινά στιγμιότυπα τα οποία συνθέτουν αθόρυβα το προσωπικό έπος το καθενός. Ένα βιβλίο αφιερωμένο σε όλους τους αφανείς καθημερινούς ήρωες της δικής τους προσωπικής ιστορίας.

Τα ονόματα των ηρώων του βιβλίου σίγουρα δεν έχουν επιλεχθεί από τον συγγραφέα τυχαία: Ναπολέων, Ελευθερία, Παράσχος, Άγγγελος , Ηράκλης, Ρήγας , Λάζαρος. Ονόματα που κουβαλούν το βάρος υψηλών προσδοκιών. Προσδοκίες που γονατίζουν το μέσο άνθρωπο με το βάρος του συμβολισμού τους, ως τις αξίες που καλούμαστε να υπηρετήσουμε δικαιώνοντας την ύπαρξη μας .

Ο Τάσος Καλούτσας με τη γραφή του , μας οδηγεί στους παράδρομους μέσα από τους οποίους προσπαθεί ο κάθε ήρωας να συμφιλιωθεί με τις ήττες του. Μας οδηγεί, διήγημα το διήγημα στην αποδοχή της ανθρώπινης μοίρας. Κάνει υποφερτή την παραδοχή της ήττας αυτής, φανερώνοντας μας το αιώνιο μυστικό: Πως, οι μικρές καθημερινές ήττες , οδηγούν στη μεγάλη νίκη της ατομικότητας και της μοναδικότητας μας, σε αυτό το ισοπεδωτικό κοινωνικό πλαίσιο που καλούμαστε να ορθωθούμε και να ζήσουμε.


Στο παφλασμό του Νέου Κύματος των τροβαδούρων της γενιάς του 60, θα ξεφυλλίσουμε το βιβλίο «Η ωραιότερη μέρα της» του Τάσου Καλούτσα. Γενιά στην οποία ανήκε και ο συγγραφέας .

Το Νέο Κύμα ήταν ρεύμα του ελληνικού τραγουδιού που αναπτύχθηκε λίγο πριν από τα μέσα της δεκαετίας του 1960 .Χαρακτηριζόταν από συνθέσεις με εκφραστική λιτότητα και ευαισθησία, ενώ περιείχε αρκετά στοιχεία από τη μπαλάντα. Βασίστηκε στην ευαισθησία διακεκριμένων συνθετών της εποχής (κυρίως του Μάνου Χατζηδάκη), γρήγορα όμως απέκτησε τη δική του αυθυπαρξία. Οι καλλιτέχνες αρχικά ερμήνευαν τα τραγούδια τους- συνήθως με συνοδεία κιθάρας και πιάνου- σε μικρές καλλιτεχνικές αίθουσες, τις λεγόμενες μπουάτ ( στην Πλάκα).

Την εκπομπή θα επιμεληθεί και θα παρουσιάσει το μέλος της Λέσχης Ανάγνωσης Ειρήνη Κοκκορού.