Ο ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου Γιώργος Πουλοκέφαλος απαντά στην Αντιπεριφερειάρχη Αδαμαντία Τζανετέα σχετικά με την μελέτη του Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης.

Ο κ Πουλοκέφαλος αναφέρει ότι ήδη σημειώνονται μεγάλες καθυστερήσεις σε κάθε διαδικασία που αφορά στην πρόοδο της υπόθεσης του Μουσείου.

Αναφέρει συγκεκριμένα:
«Το ανοιχτό μείζον θέμα του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης βεβαίως και δεν προσφέρεται για αντεγκλήσεις, όταν μάλιστα έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και μαζί του και η αξιοπιστία όσων έχουν την ευθύνη διαχείρισης και προώθησης της κατασκευής αυτού του έργου ύψιστης προτεραιότητας για την ανάπτυξη του τόπου μας.

Ομως οι θέσεις της Αντιπεριφερειάρχη κ. Τζανετέα επιβάλλουν απάντησης, γιατί διαφορετικά δεν αναδεικνύεται η μοναδικότητα της αλήθειας ώστε η αναγκαία κριτική σε κάθε αυτοδιοικητική αρχή να εμπεριέχει εκείνα τα στοιχεία για να είναι βάσιμη και κυρίως κατανοητή από εκείνους που θέλουν καλόπιστα πάντα να ερμηνεύουν την προσφορά και το πολιτικό στίγμα του καθενός μας.
Δεν υπάρχουν «νόμιμες» και « παράνομες» μελέτες κ. Τζανετέα , υπάρχουν μόνον μελέτες και υπόλογος απέναντι στην κοινωνία μας είναι εκείνος που αποκρύπτει αυτές τις μελέτες για τους δικούς του ανεξήγητους λόγους.

Η απερχόμενη Νομαρχιακή Αρχή το έτος 2010 άφησε στις Τεχνικές Υπηρεσίες προμελέτη για το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης έστω και με ελλιπείς υπογραφές. Ερωτάσθε ευθέως επομένως, που είναι οι φάκελοι αυτής της μελέτης;;; Ποιος είναι ο λόγος της απόκρυψης τους;;;
Η νέα ανατολική είσοδος της πόλης της Σπάρτης είχε τέτοια μη «νόμιμη» κατά την κρίση σας προμελέτη από τον προκάτοχο σας;;; Γιατί αυτό το έργο το προχωρήσατε και ολοκληρώσατε τη μελέτη του και την προμελέτη του Αρχαιολογικού Μουσείου την αποκρύψατε;;;

Δεν αφορά την κοινωνία μας αν η προμελέτη που βρήκατε στα συρτάρια σας , είχε αριθμό πρωτοκόλλου, από ποιον εκπονήθηκε και πως πληρώθηκε !

Πρέπει να απαντήσετε ευθέως βρήκατε μελέτη ή όχι και που βρίσκονται σήμερα αυτοί οι φάκελοι;;;
Τέλος επειδή στο διάστημα των τελευταίων 3,5 χρόνων το μοναδικό πέρα από τα λόγια, που έγινε για το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης είναι η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης με το ΥΠΠΟ για την αρχαιολογική έρευνα του χώρου του οικοπέδου του πρώην Χυμοφίξ τα κρίσιμα ερωτήματα είναι:

1. Γιατί ακόμη δεν έχει ετοιμασθεί ο φάκελος του έργου και το κτιριολογικό του πρόγραμμα ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα μετά την ανασκαφή ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός;;;

2. Γιατί ακόμη δεν έχει προχωρήσει η τροποποίηση του σχεδίου πόλης ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος για το ίδιο το έργο ;;;

3. Γιατί ακόμη δεν έχει γίνει τίποτα για τις αναγκαίες απαραίτητες απαλλοτριώσεις μέχρι τις όχθες του Ευρώτα;;;

Επειδή η τοπική μας κοινωνία έχει κορεσθεί από τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» για το θέμα του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου και οι καιροί ου μενετοί ,η κρίσιμη απορία όλων είναι ,όλα αυτά θα γίνουν με τον «αυτόματο πιλότο » και πότε πρέπει να γίνουν ; Υπάρχουν περιθώρια για άλλες ολιγωρίες ;
Ο κάθε συμπολίτης μας περιμένει την απάντηση σας σε όλα τα προαναφερθέντα ερωτήματα ώστε να γνωρίζει αν στα επόμενα 10 χρόνια αυτή η αναγκαιότητα και αυτό το μακρινό «όνειρο» μπορεί να γίνει πραγματικότητα και εκεί θα κριθούμε όλοι μας!»