ΣΠΑΡΤΗ. Σε ανοιχτή συγκέντρωση στο πάρκο ΟΤΕ στη Σπάρτη μίλησε την Παρασκευή 11/4 ο Νίκος Γόντικας, υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου με την Λαική Συσπείρωση.

Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου όπως και στους Δήμους συγκρούονται δυο γραμμές που αντανακλούν τους δύο δρόμους ανάπτυξης ο ένας για την διαμόρφωση υποδομών, την αδειοδότηση και τα κίνητρα διευκόλυνσης των επενδυτικών σχεδιασμών επιχειρηματικών ομίλων κύρια στους τομείς ενέργειας, τουρισμού για υψηλά βαλάντια, αργοτοκτηνοτροφικά, δικτύων μεταφοράς και διαχείρισης των απορριμμάτων και των υδάτινων πόρων. Τομείς που τα υπερσυσωρευμένα κεφάλαια αναζητούν διέξοδο για κερδοφορία.

Και ο άλλος του αγώνα, απόκρουσης της επίθεσης που δέχεται ο λαός, βελτίωσης της ζωής του όσο είναι δυνατό, με μέτρα ανακούφισης των ανέργων και των οικογενειών τους, με μέτρα στήριξης των αγροτοκτηνοτρόφων και αυτοαπασχολούμενων, με έργα αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας, αντισεισμικής θωράκισης, στην προοπτική ο ίδιος ο λαός να κάνει κουμάντο στον πλούτο που παράγει.»

Στην συνέχεια, αναφέρθηκε στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής από την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου. Συγκεκριμένα, τόνισε: «Πληρώνουν τα λαϊκά στρώματα και για την κατασκευή και για τη χρήση οδικών αξόνων -με πανάκριβα διόδια και καύσιμα- και ξαναπληρώνουν για δρόμους που βυθίζονται, γεφύρια που γκρεμίζονται, λιμενοβραχίονες και προβλήτες λιμανιών που σπάνε. Παραδίδουν την διαχείριση των απορριμμάτων στην ΤΕΡΝΑ, που θα κοστίσει χρυσάφι το σκουπίδι για τη λαϊκή οικογένεια. Έκλεισαν δεκάδες σχολεία, παιδικούς σταθμούς, παραρτήματα του ΙΚΑ ή άλλων δημοσίων υπηρεσιών, συγχωνεύτηκε το νοσοκομείο των Μολάων.»

Τέλος, αφού ανέλυσε την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΚΚΕ, κάλεσε τους εργαζόμενους και τους ανθρώπους του μόχθου, τις λαϊκές οικογένειες, «να ψηφίσουν το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Ευρωβουλή και τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στους Δήμους για να έχουν πιο πολλούς λαϊκούς αγωνιστές εκλεγμένους σ’ αυτά τα όργανα. Για να δυναμώσει η εργατική λαϊκή αντιπολίτευση στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ.»