ΣΠΑΡΤΗ. Παθητική στάση τήρησε η Δημοτική Αρχή Σπάρτης στο θέμα εξάλειψης των αιτιών καταστροφής του περιβάλλοντος και της ρύπανσης του Ευρώτα και των υπογείων νερών στις περιοχές Σκούρα και Πλατάνα, όπως καταγγέλλει η ΑΝΑΣΑ και ο υποψήφιος Δήμαρχος Σπάρτης Παναγιώτης Κουμουνδούρος. «Απλά κρύβουν το πρόβλημα , τις αιτίες του και τις δικές τους μεγάλες ευθύνες κάτω από το χαλί , αφήνουν τη ρύπανση και τη συντελούμενη καταστροφή του περιβάλλοντος ανέγγιχτη και πανηγυρίζοντας (!!!) … φέρνουν απλώς νερό από άλλη περιοχή!», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΑΝΑΣΑ.

Αναλυτικά:

«Aπελπισμένη όσο και παλαιοκομματική προσπάθεια κάνει η απερχόμενη δημοτική αρχή Σπάρτης και ο απερχόμενος δήμαρχος Σταύρος Αργειτάκος για να εμφανίσει έργο «κόβοντας κορδέλες» λίγες εβδομάδες πριν από τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου !

Έτσι είδαμε, ανάμεσα σ’ άλλα, και την πανηγυρική εγκατάσταση εργολάβου για την «ενίσχυση της υδροδότησης Σκούρας- Πλατάνας».

Φυσικά το πρόβλημα είναι υπαρκτό , σοβαρότατο και χρόνιο και απαιτούσε ριζικές λύσεις που έπρεπε να έχουν δοθεί εδώ και πολλά χρόνια. Ως ΑΝ.Α.Σ.Α. όμως τραβάμε τις δημοτικές επικοινωνιακές κουρτίνες και βάζουμε την απερχόμενη δημοτική αρχή και τον απερχόμενο δήμαρχο μπροστά στις πράξεις , τις παραλείψεις και τις ευθύνες τους .

ΡΩΤΑΜΕ :

-Για ποιους λόγους έγινε ακατάλληλο το νερό Σκούρας - Πλατάνας ;
-Για ποιους λόγους οι παλιοί σωλήνες ύδρευσης βρέθηκαν «κλεισμένοι από (βαρέα) μέταλλα»;
-Για ποιους λόγους οι γεωτρήσεις που δοκίμασε η ΔΕΥΑΣ στην περιοχή έβγαζαν νερό ακατάλληλο και χρειάστηκε να αγοραστεί γεώτρηση στου Κατσαρού στην απέναντι πλευρά του Ευρώτα και σε μεγάλη απόσταση;
-Αυτό το φαινόμενο της σοβαρής μόλυνσης των υπόγειων υδάτων στην περιοχή πόση σχέση έχει με τη λειτουργία του Βιολογικού Σπάρτης , ο οποίος έχει συλληφθεί στο παρελθόν να ρυπαίνει τον Ευρώτα και για τη λειτουργία του οποίου επανειλημμένως έχουν διαμαρτυρηθεί έντονα οι κάτοικοι ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ;
-Γνωρίζει η δημοτική αρχή Σπάρτης και η ΔΕΥΑΣ ότι τα βαρέα μέταλλα που βρίσκονται στο νερό της Σκούρας – Πλατάνας περιέχονται κυρίως στην λυματολάσπη η οποία είναι πλούσια σε Υδράργυρο , Μόλυβδο , Κάδμιο , Χαλκό, Νικέλιο , Ψευδάργυρο , Κασσίτερο , Κοβάλτιο , σε τοξικές ουσίες , κλπ , κλπ ;
-Γνωρίζει η Δημοτική Αρχή Σπάρτης και η ΔΕΥΑΣ πως τοξικές ουσίες και βαρέα μέταλλα βρίσκονται και στα απόβλητα των ελαιοτριβείων τα οποία καταλήγουν στον Ευρώτα;
-Γνωρίζει η Δημοτική Αρχή Σπάρτης και η ΔΕΥΑΣ ότι αυτά τα βαρέα μέταλλα και οι τοξικές ουσίες που μολύνουν τα υπόγεια νερά και το πόσιμο νερό της περιοχής προκαλούν στον ανθρώπινο οργανισμό σοβαρές και θανατηφόρες δηλητηριάσεις και κυρίως καρκίνο;
-Γνωρίζει η δημοτική αρχή και η ΔΕΥΑΣ πως τα μολυσμένα νερά εκτός από «μη πόσιμα» είναι και ακατάλληλα για άρδευση καλλιεργειών που έχουν σχέση με τη διατροφική αλυσίδα;

ΦΥΣΙΚΑ η απερχόμενη δημοτική αρχή Σπάρτης, ο απερχόμενος δήμαρχος και ο απερχόμενος πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ όλα αυτά πολύ καλά .

Δεν έκαναν όμως απολύτως ΤΙΠΟΤΕ και δε σχεδιάζουν να κάνουν απολύτως ΤΙΠΟΤΕ για να εξαλείψουν τις αιτίες της καταστροφής του Περιβάλλοντος και της ρύπανσης του Ευρώτα και των υπογείων νερών . Απλά κρύβουν το πρόβλημα , τις αιτίες του και τις δικές τους μεγάλες ευθύνες κάτω από το χαλί , αφήνουν τη ρύπανση και τη συντελούμενη καταστροφή του περιβάλλοντος ανέγγιχτη και πανηγυρίζοντας (!!!) … φέρνουν απλώς νερό από άλλη περιοχή!!!

Όπως λέει ο λαός : «Ούτε γάτα ούτε ζημιά» .

Επομένως, το να εμφανίζονται οι υπεύθυνοι της καταστροφής του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και της απειλής κατά της δημόσιας υγείας ως ευεργέτες, αποτελεί πρόκληση του κοινού νου και υποβάθμιση της νοημοσύνης των δημοτών.

Απέναντι σ’ αυτήν απαράδεκτη όσο κι επικίνδυνη πολιτική της απερχόμενης δημοτικής αρχής Σπάρτης η ΑΝ.Α.Σ.Α. προβάλλει και προτείνει στους πολίτες το δικό της υπεύθυνο κι επεξεργασμένο πρόγραμμα το οποίο δίνει απόλυτη προτεραιότητα στο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, μέσα στο οποίο εξασφαλίζεται η ανάπτυξη του τόπου και η προστασία της δημόσιας υγείας και της ποιότητας ζωής των πολιτών.

ΕΜΕΙΣ θα βάλουμε τέλος στα επικοινωνιακά παιχνίδια και ως νέα δημοτική αρχή θα δουλέψουμε με γνώση και σοβαρότητα , πάντα μαζί με τους πολίτες , για να λύσουμε τα πολλά και μεγάλα προβλήματα που έχουν σωρευθεί επί τόσα χρόνια στον πολύπαθο δήμο Σπάρτης.

Σας θέλουμε δίπλα μας, πολίτες ενεργούς και αλληλέγγυους. Ο αγώνας μας θα είναι ωραίος γιατί είναι δίκαιος».