Δείτε το video

ΣΠΑΡΤΗ. Το πρόβλημα των Ρομά, μοιάζει με γόρδιο δεσμό. Τα χωριά της Σπάρτης έχουν αλλάξει πλέον φυσιογνωμία. Έχουν γίνει απωθητικά και ξένα ακόμα και στους κατοίκους τους.

Η Δημοτική Αρχή Σπάρτης και ο Δήμαρχος Αργειτάκος, 3,5 χρόνια, δεν μπόρεσε να διαχειριστεί την κατάσταση και έχει αφήσει ακάλυπτους όχι μόνο τους Δημότες αλλά και τους Ρομά.


Οι Νόμοι πλέον δεν ισχύουν για όλους. Τα χωριά καταστρέφονται. Οι πολίτες τρέμουν και αγανακτούν. Οι Ρομά ζητούν νόμιμο μεροκάματο…

Ο Δήμαρχος Αργειτάκος υποσχέθηκε άδειες πωλητών στους Ρομά αλλά δεν τήρησε την υπόσχεσή του.

Η λύση της δημιουργίας πρότυπου καταυλισμού θα έλυνε πολλά από τα προβλήματα που δημιουργεί η παράνομη συγκατοίκηση των Ρομά. Οι Ρομά το αποδέχονται.

Ο Παναγιώτης Καραγκούνης τονίζει ότι υπάρχουν οικογένειες Ρομά που δεν έχουν να φάνε… «Ο Δήμαρχος μας κορόιδεψε. Δεν μας έδωσε άδειες να βγάζουμε μεροκάματο…»

Οι πολίτες Αμυκλών και Φάριδας μετα την αναποτελεσματική τελευταία συγκέντρωση (13/4/14) προβληματίζονται. Η Δημοτική Αρχή δεν φαίνεται να έχει διάθεση και δύναμη να λύσει τα προβλήματα. Ο γόρδιος δεσμός θέλει και … Αλέξανδρο!

Δεν αποκλείεται οι πολίτες να αναθεωρήσουν την απόφασή τους και τελικά να μετέχουν στις εκλογές προκειμένου να στείλουν μήνυμα σε όσους δεν βρίσκουν λύση στο πρόβλημα.

Ο Δήμαρχος Αργειτάκος έχει κατορθώσει να δυσαρεστήσει και τους Ρομά και τους Δημότες του. Καμία πλευρά δεν τον εμπιστεύεται.

Δείτε αποκλειστικά τι έλεγαν στην κάμερα οι Ρομά έναν χρόνο πριν!