Στο site elpidasparti.gr διαβάζουμε:

H «Ελπίδα» και ο συνδυασμός της για τον Δήμο Σπάρτης είναι, ίσως, η πιο παρήγορη εξέλιξη τους τελευταίους μήνες στον χώρο της Αυτοδιοίκησης.
Η απήχηση που έχει στον κόσμο τόσο η πρόταση μας για τον Δήμο Σπάρτης όσο και το όραμα του Χρήστου Αλεξάκου και των μελών μας είναι σημαντική και αξιοπρόσεκτη.

Σε πλήρη συνέπεια με το Όραμα και το Πρόγραμμα βρίσκονται και τα Πρόσωπα που συμμετέχουν τόσο στο κίνημα «Ελπίδα» όσο και στο ψηφοδέλτιό της.
Πρόσωπα με άποψη και όνειρα. Πρόσωπα άφθαρτα και δημιουργικά. Πρόσωπα μη επαγγελματίες αυτοδιοικητικοί.
Πρόσωπα έτοιμα να αντισταθούν στα «συστήματα» και στις «μεθόδους» που κρατούν τον τόπο πίσω και την κοινωνία εξαρτημένη και δυστυχισμένη.

Με την ανακοίνωση των 13 πρώτων ενδεικτικών υποψηφίων της «Ελπίδας» εξαπολύθηκε ένας απαράδεκτος πόλεμος εκβιασμών και πιέσεων προκειμένου οι υποψήφιοι να εγκαταλείψουν την προσπάθεια και να αποχωρήσουν. Παράλληλα μια επίμονη εκστρατεία σύγχυσης «ενημερώνει» τους πολίτες του Δήμου Σπάρτης ότι η «Ελπίδα» δεν θα κατέβει στις εκλογές ή ότι θα συνεργαστεί με άλλον συνδυασμό πριν τις εκλογές.
Εκβιασμοί και παραπληροφόρηση προέρχονται από τα ίδια «κέντρα».

Το ψηφοδέλτιο στο οποίο επικεφαλής έχει αναδειχθεί ο Χρήστος Αλεξάκος ολοκληρώνεται. Μέσα στον Απρίλιο οι δημότες του Δήμου Σπάρτης θα έχουν την ευκαιρία και τη χαρά να γνωρίσουν όλους τους υποψήφιους.
Μέχρι τότε, η συντονιστική των εκλογών αποφάσισε να μην δώσει την ευκαιρία στα «κέντρα» εξουσίας να ασκήσουν πιέσεις και εκβιασμούς στους ανθρώπους που πρόθυμα πυκνώνουν τις γραμμές της «Ελπίδας» και δεν έχουν μάθει από τέτοια «παιχνίδια».

Δεν θα εκθέσουμε τους συνεργάτες και τους υποψήφιους του συνδυασμού, εκτός και αν το επιθυμούν, στους αδίστακτους και επικίνδυνους γκεμπελίσκους και αρχολάγνους της αμετανόητης «εξουσίας» πριν από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Δεν θα δώσουμε την ευκαιρία στους σαρκοβόρους παπαγάλους της διαπλοκής να τους αγγίξουν… Άλλωστε έχουν με τόσα άλλα δημιουργικά πράγματα να ασχοληθούν…

Οι πολίτες του Δήμου Σπάρτης, πριν αποφασίσουν ποιόν θα εκλέξουν, έγκαιρα κι επαρκώς θα ενημερωθούν για τους υποψήφιους της «Ελπίδας» αλλά, αν χρειαστεί, και συγκεκριμένα για κάθε περίπτωση εκβιασμού και πίεσης, έμμεσης ή άμεσης, σε μέλη και υποψήφιους της «Ελπίδας», ώστε να γνωρίζουν με ποιους έχουν να κάνουν.
Οι σύμβουλοι της Ελπίδας δεν κάμπτονται ούτε με τσιμενταύλακα συναλλαγής, ούτε με πεντάμηνα ομηρίας, ούτε με εργολαβίες ψηφοθηρίας.

Οι βασικές θέσεις τις «Ελπίδας» δικαιώνονται. Η Τουριστική ανάπτυξη είναι μονόδρομος, η λύση στη διαχείριση των απορριμμάτων είναι δίπλα μας, το πρόβλημα των Ρομά έχει λύση αρκεί να τους αντιμετωπίσουμε ως πολίτες και όχι ως ψηφοφόρους.
Οι ίδιες πιέσεις που ασκούνται στους υποψήφιους ασκούνται και στους πολίτες εκείνους που δηλώνουν ψηφοφόροι της «Ελπίδας».
Ότι και να κάνουν υπάρχει ελπίδα…