ΣΠΑΡΤΗ. «Τα μέλη, οι υποψήφιοι και ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Ελπίδας εύχονται σε όλους το μήνυμα της Ανάστασης να εμπνεύσει κάθε στιγμή και κάθε σκέψη όλων μας.
Η νίκη του φωτός έναντι του σκότους, του αληθινού έναντι του κίβδηλου, ας χαρακτηρίσει κάθε αγώνα και κάθε συνολική ή ατομική προσπάθεια».

Ο συνδυασμός του κινήματος πολιτών «Ελπίδα» ολοκληρώνεται και θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Μέσα σε έναν πρωτοφανή ορυμαγδό πιέσεων και αποτροπών.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Χρήστος Αλεξάκος «αυτή τη φορά, στις εκλογές της 18ης Μαϊου οι πολίτες της πόλης και των χωριών του Δήμου Σπάρτης θα έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε 5 δημοτικούς συνδυασμούς τα πρόσωπα και τις προτάσεις που ανταποκρίνονται στις προσδοκίες για την ζωή και τον τόπο μας».

Η «Ελπίδα» και σε επίπεδο προσώπων και σε επίπεδο προτάσεων έχει ακολουθήσει τον άλλο δρόμο. Πέρα και μακριά από κέντρα και μηχανισμούς που υπαγορεύουν όχι μόνο τα προγράμματα αλλά και τα πρόσωπα. Αυτό είναι δύσκολο αλλά και εξαιρετικά δημιουργικό.

Η «Ελπίδα» προκαλεί τους πολίτες «να σηκώσουν ανάστημα και να στείλουν το μήνυμά τους σε όποιον και ότι τους ενοχλεί, τους προσβάλει, τους απειλεί και τους υποβαθμίζει». Οι υποψήφιοι προσκαλούν τους δημότες όλου του Δήμου Σπάρτης «να αναδείξουν εκείνα κι εκείνους που τους δημιουργούν αισιοδοξία, προσδοκία και ελπίδα…»