ΑΘΗΝΑ. Εγκρίθηκαν 6.462 προσλήψεις στους Δήμους από το Υπουργείο Εσωτερικών με τρεις υπουργικές αποφάσεις όπου προβλέπουν το πλήθος των προσλήψεων ανταποδοτικού χαρακτήρα να έχουν διάρκεια από 8 έως και 11 μήνες. Οι προσλήψεις αφορούν προσωπικό ΙΔΟΧ και θα γίνουν σύμφωνα με τις διαδικασίες που ορίζει το ΑΣΕΠ.

Αναλυτικά οι τρεις αποφάσεις των υπουργών Εσωτερικών Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης εγκρίνουν 6.462 προσλήψεις με σύναψη συμβάσεων ΙΔΟΧ (ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου) για τη στελέχωση των ΟΤΑ Α' βαθμού και ΝΠΔΔ αυτών της χώρας που παρέχουν υπηρεσίες έναντι αντιτίμου από τους ωφελούμενους για χρονικό διάστημα έως οκτώ (8) ή έως έντεκα (11) μήνες.

Η πρώτη απόφαση αφορά τετρακόσιες 451 προσλήψεις διάρκειας από 8 έως 11 μήνες ενώ η δεύτερη αφορά 123 συμβάσεις προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα των ΟΤΑ α' βαθμού, για χρονικό διάστημα έως 8 μήνες.

Επίσης η τρίτη απόφαση εγκρίνει τη σύναψη 4777 συμβάσεων προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα των ΟΤΑ α' βαθμού, για χρονικό διάστημα έως οκτώ (8) μήνες.

Έγκριση 60 προσλήψεων στη Λακωνία

Με την τρίτη απόφαση εγκρίνονται 60 συμβάσεις για προσλήψεις σε Δήμους της Λακωνίας. Σύμφωνα με την προκήρυξη, αναμένεται να απασχοληθούν 30 άτομα στο Δήμο Ανατολικής Μάνης, 6 στο Δήμο Ευρώτα, 18 στο Δήμο Μονεμβασιάς και, τέλος, 6 στο Δήμο Σπάρτης.