«Δρούμε, συμμετέχουμε, βοηθάμε», το σύνθημα των μελών του Συλλόγου

ΣΠΑΡΤΗ. Με σύνθημα το «δρούμε, συμμετέχουμε, βοηθάμε», ο Πολιτιστικός Σύλλογος με την επωνυμία «Ετοιμοκλής» είναι μια νέα Κίνηση που με βάση τη Σπάρτη στοχεύει να δώσει το παρών με δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα τόσο στο χώρο του Δήμου Σπάρτης όσο και σε όλη τη Λακωνία. Εναρμονιζόμενοι στο κλίμα και τις απαιτήσεις της εποχής που υποδεικνύει την ανάγκη ευαισθητοποίησης και συλλογικότητας, μια διευρυμένη ομάδα ανθρώπων από διαφορετικά πεδία και με διαφορετικά ενδιαφέροντα συντονίστηκαν και συγκρότησαν το Σύλλογο οι δράσεις του οποίου εστιάζουν σε τέσσερις πυλώνες: Διάσωση, Άνθρωπος, Περιβάλλον, Πολιτισμός.

Λίγο πριν το Πάσχα, την Τετάρτη 9 Απριλίου, ολοκληρώθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες και κατόπιν φανερής ψηφοφορίας εξελέγη το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου το οποίο έχει ως εξής:

1) Πρόεδρος: Βασίλαρος Γεώργιος.
2) Αντιπρόεδρος: Παπαδολιάς Πάνος.
3) Ταμίας: Μπακής Νικόλαος.
4) Γενικός Γραμματέας: Χυτούδης Αλέξανδρος.
5) Ειδικός Γραμματέας: Τσαγγάρη Ελένη.
6) Μέλος: Απόστολος-Παναγιώτης Κόντος.
7) Μέλος: Ζαλούμης Αλέξανδρος.

Θέλοντας να δώσει το στίγμα του εξαρχής ο «Ετοιμοκλής»:
• Δηλώνει έτοιμος να πάρει πρωτοβουλίες στους 4 προγραμματικούς του άξονες. Rescue / Άνθρωπος / Περιβάλλον / Πολιτισμός.
• Θεωρεί εξίσου σημαντικό να στηρίξει αξιόλογες πρωτοβουλίες και άλλων φορέων, Συλλόγων και Οργανισμών πράγμα που επιβάλλει όχι μόνον η ουσία του εθελοντισμού αλλά και η πραγματικότητα που διάγουμε και η οποία απαιτεί συνέργειες και αλληλοστήριξη.
• Προσκαλεί όλους όσους, ασχέτως ηλικίας, νιώθουν ότι μπορούν να προσφέρουν στους τομείς Διάσωση – Ανθρωπιστικού χαρακτήρα Δράσεις – Περιβαλλοντικές δράσεις – Πολιτιστικές πρωτοβουλίες να γίνουν μέλη του «Ετοιμοκλή» και να συμβάλλουν με τις δυνάμεις τους. Η προσφορά και η συλλογικότητα είναι σίγουρο ότι μας «επιστρέφει» πολλαπλάσια από αυτά που προσφέρουμε. Από την άλλη, η θετική αλλαγή την οποία όλοι μας ευαγγελιζόμαστε ξεκινάει πρώτα απ’ όλα από εμάς τους ίδιους.
• Ευχαριστεί θερμά το Εθνικό Ωδείο Σπάρτης για την παραχώρηση ειδικού χώρου για τη δημιουργία της Έδρας του Συλλόγου.
• Ευχαριστεί προκαταβολικά τα ΜΜΕ της Σπάρτης και της Λακωνίας, εξαίροντας τον κοινωνικό τους ρόλο και θεωρώντας τα διαμεσολαβητές ανάμεσα στο Σύλλογο και στο ευρύ κοινό. Ο «Ετοιμοκλής» δεσμεύεται να ενημερώνει άμεσα τα ΜΜΕ του Νομού αλλά και να στέκεται στο πλευρό τους σε όλες τις πρωτοβουλίες τους με κοινωνικό χαρακτήρα.
• Καλεί τέλος όσους μπορούν να συμβάλλουν με υλικοτεχνικό εξοπλισμό ή έχουν τη δυνατότητα χορηγίας να στηρίξουν τον «Ετοιμοκλή» και το έργο του σημειώνοντας πως κάθε κίνηση προσφοράς σε ένα νεότευκτο Σύλλογο απλά είναι ανεκτίμητης αξίας!

Ο «Ετοιμοκλής» αναβιώνει το όνομα ενός ιστορικού αρχαίου Σπαρτιάτη Ολυμπιονίκη της πάλης και μαζί με αυτό επιθυμεί να αναβιώσει και ένα πνεύμα αγωνιστικότητας αλλά και ..ετοιμότητας.

Πολιτιστικός Σύλλογος «Ετοιμοκλής» (Λεωνίδου 72)
Επικοινωνία: Πρόεδρος :6946282150 - Γραμματέας: 6949193510
Email: etoimokles@gmail.com
Facebook: Ετοιμοκλής