ΣΠΑΡΤΗ. Με πορεία στην ορεινή Αχαΐα και στο περίφημο φαράγγι του Βουραϊκού, ολοκληρώνει τον Απρίλιο ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (Ε.Ο.Σ.) Σπάρτης. Η εξόρμηση έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 27 Απριλίου, με διανυκτέρευση σε σκηνές την προηγουμένη, Σάββατο, 26 Απριλίου.

H αναχώρηση θα γίνει στις 4 το απόγευμα του Σαββάτου από το Κλειστό της Σπάρτης με Ι.Χ., για Τρίπολη - Λεβίδι – Κλειτορία – Λουσούς - Χιονοδρομικό Κέντρο Χελμού.

Στις 8.30 το πρωί της Κυριακής θα λάβει χώρα η έναρξη της πορείας από το Σιδηροδρομικό Σταθμό Καλαβρύτων για Κάτω Ζαχλωρού – Νιάματα – Διακοπτό, ακολουθώντας τη διαδρομή του σιδηρόδρομου. Η επιστροφή στα Καλάβρυτα θα γίνει στις 5 μμ, περίπου, με τον ιστορικό «Οδοντωτό».

Οι ώρες πορείας της διαδρομής ανέρχονται σε, περίπου, 5.30-6, ενώ ο βαθμός δυσκολίας χαρακτηρίζεται Α-Β, Β (Μέτρια).

Για τη συμμετοχή απαιτείται καλή φυσική κατάσταση, εμπειρία κίνησης σε πεδίο και εκτός μονοπατιού και κατάλληλος για την εποχή εξοπλισμός και, επιπλέον, ατομικός εξοπλισμός διανυκτέρευσης.

Για περισσότερες πληροφορίες, δηλώσεις συμμετοχής και συνεννοήσεις για τις λεπτομέρειες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν αυστηρά μέχρι το βράδυ της Παρασκευής 25/4, με το συντονιστή της εξόρμησης κ. Τάσο Κουναβέλη (6932 – 902284).