ΣΠΑΡΤΗ. Η 5η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, στο πλαίσιο της πιλοτικής δράσης «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές», σε συνεργασία με το Δήμο Σπάρτης, διοργανώνει εκδηλώσεις στο χώρο του βυζαντινού Μυστρά, με στόχο την προαγωγή της βιώσιμης ανάπτυξης με την εκπαίδευση των πολιτών στην κατανόηση και τον σεβασμό του φυσικού περιβάλλοντος και του πολιτιστικού πλούτου της χώρας.

Η πρώτη εκδήλωση με τίτλο «Φυτά και ζώα στο...Μουσείο» (Δευτέρα 28 Απριλίου, 9-2 μ.μ., προαύλειος χώρος Αγίου Δημητρίου), περιλαμβάνει αφήγηση παραμυθιού («Το κυπαρίσσι του Μυστρά»), παρουσίαση της χλωρίδας και πανίδας του Αρχαιολογικού Χώρου από ειδικούς επιστήμονες και παιχνίδι ανακάλυψης φυτών και ζώων, στα εκθέματα του Μουσείου του Αρχαιολογικού Χώρου Μυστρά.

Στη διάρκεια της δεύτερης εκδήλωσης με τίτλο «Κάτι ανθίζει στο Μυστρά...» (Παρασκευή 2 Μαΐου, 9 – 2 μ.μ., πλάτωμα Κάτω Πόλης), οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη χλωρίδα της Καστροπολιτείας και να δημιουργήσουν φυτικές συνθέσεις, σε ειδικά διαμορφωμένες επιφάνειες στον Αρχαιολογικό Χώρο.

Για την συμμετοχή σχολικών ομάδων είναι απαραίτητη η τηλεφωνική συνεννόηση (υπεύθυνη προγραμμάτων κα Γ. Κατσουγκράκη, 2731028503/25363).