ΣΠΑΡΤΗ. Ημερίδα με θέμα «Προετοιμάζοντας την Ομαλή Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο- Χτίζοντας Γέφυρες», διοργανώνει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας δια του ΚΕ.ΣΥ.Π (Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού) Λακωνίας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας και το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας.

Η ημερίδα θα διεξαχθεί την Τετάρτη, 30 Απριλίου και ώρα 7μμ στο αμφιθέατρο της Σχολής Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (Ορθίας Αρτέμιδος και Πλαταιών, Σπάρτη).

Θέματα εισηγήσεων είναι τα παρακάτω:

1. «Μετάβαση και Επαγγελματικός Προσανατολισμός: Καλλιεργώντας Δεξιότητες», Βασιλική Βαφάκου, Εκπαιδευτικός, Υπεύθυνη του Κέντρου Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ. Π) Λακωνίας.

2. «Διαβάζοντας»…Διερευνώντας τις σκέψεις των μαθητών που βρίσκονται στο κατώφλι του Γυμνασίου: Παρουσίαση των στοιχείων που προκύπτουν από την έρευνα μετά από ερωτηματολόγιο που δόθηκε στους μαθητές της ΣΤ΄ του Δημοτικού Σχολείου. Σωτήριος Μουρτζίκος, Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας.

3. «Μεταβαίνοντας ομαλά από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο: Μια Ψυχοκοινωνική Προσέγγιση» Αντώνης Κ. Τραυλός (Β.Α., Μ.Α., Ph.D.),Αναπληρωτής Καθηγητής,
Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού
Σχολή Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Μετά το πέρας της ημερίδας θα ακολουθήσει συζήτηση. Σημειώνεται ότι η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.