ΓΕΡΑΚΙ. Με ιδιαίτερη θρησκευτική ευλάβεια και επισημότητα εορτάστηκε και φέτος την Παρασκευή, 2 Μαΐου, η ανακομιδή λειψάνων του Αγίου Αθανασίου, τοπική εορτή του Γερακίου Λακωνίας.

Τελέστηκε θεία λειτουργία μετά αρτοκλασίας του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Γερακίου στον Κεντρικό Ναό Γερακίου «Η Κοίμησις της Θεοτόκου», όπου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος, o αρχιμανδρίτης κ.Σεραφείμ Κοσμάς και αρκετοί ιερείς της περιοχής.

Στο τέλος της θείας λειτουργίας έλαβε χώρα λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Αθανασίου συνοδεία της φιλαρμονικής Γερακίου στον κεντρικό δρόμο του χωριού.

Παρευρέθησαν η αντιδήμαρχος Γερονθρών κ. Νικολέττα Χρήστου-Μιχαλούτσου, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ελένη Δεντάκου, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γερακίου κ. Νίκος Σακελλαρίου και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ευρώτα και δημοτικός σύμβουλος κ. Φίλιππος Πήλιουρας. Επίσης, το παρόν έδωσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Ολυμπία Αγγελέτου, κ. Σωτήρης Μένεγας, το μέλος της Τοπικής Κοινότητας κ. Γιάννης Γκίνης, ο πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης Δήμου Ευρώτα κ. Δημήτρης Διαμαντάκος, πρόεδροι Συλλόγων του Γερακίου, οι μαθητές και οι μαθήτριες Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου μαζί με δασκάλους και καθηγητές, καθώς και πλήθος κόσμου από το Γεράκι.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, στην κεντρική πλατεία του Γερακίου, πραγματοποιήθηκε το παραδοσιακό γλέντι υπό τους ήχους δημοτικής ορχήστρας. Στην αρχή της βραδιάς εντυπωσίασαν τα χορευτικά τμήματα μικρών και μεγάλων, υπό τις οδηγίες της δασκάλας τους κ. Νάγιας Πουλημενάκου, οι οποίοι με παραδοσιακές στολές άνοιξαν το πανηγύρι και το κέφι έφτασε στο ζενίθ. Το γλέντι κράτησε έως τις πρώτες πρωινές ώρες.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπαλαμπάνος