Υλικά:

• 1 ½ κούπα αλεύρι
• 2 αυγά
• ½ κ.γ. σόδα
• 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
• 2 κούπες ελαιόλαδο
• ½ κούπα μέλι
• ½ κούπα ζάχαρη
• 1 κ.σ. κανέλα

Παρασκευή:

Χτυπάμε καλά τα αβγά σε μία λεκάνη. Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό του λεμονιού και την προσθέτουμε στα αβγά. Ρίχνουμε το αλεύρι λίγο λίγο και ζυμώνουμε καλά τη ζύμη. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο -όσο γίνεται πιο λεπτό- και το κόβουμε σε λωρίδες πλάτους 2 εκ. Παίρνουμε μία λωρίδα και την πιέζουμε κατά ίσα διαστήματα ενώνοντας τη ζύμη του φύλλου στο πλάτος, ώστε να σχηματιστεί κάτι σαν σφηκοφωλιά. Κλείνουμε στο τέλος τη λωρίδα ενώνοντάς τη σε «κουλούρι» διαμέτρου 10-12 εκ.

Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και τηγανίζουμε ένα ξεροτήγανο την κάθε φορά. Το γυρίζουμε για να τηγανιστεί κι από την άλλη πλευρά. Τα βγάζουμε ένα ένα και τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί. Τοποθετούμε τα ξεροτήγανα σε πιατέλα και τα σερβίρουμε πασπαλισμένα με ζάχαρη, κανέλα και περιχυμένα με το μέλι.