ΣΠΑΡΤΗ. Σειρά δραστηριοτήτων προκειμένου να συμβάλλουν στην καλλιέργεια της πολιτιστικής συνείδησης των λαών που πρέπει να ξεκινάει από τις νεανικές ηλικίες, διοργανώνουν ο Δήμος Σπάρτης, το Ν.Π Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης και το «Διαπολιτισμικό Ευρωμεσογειακό Κέντρο για την UNESCO», υπό την αιγίδα της Εθνικής Ελληνικής Επιτροπής για την UNESCO στο πλαίσιο της διάδοσης του Ελληνικού Πολιτισμού και της Παγκόσμιας Πολιτιστικής κληρονομιάς, προωθώντας, παράλληλα, την Ελληνική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στις δράσεις συμπεριλαμβάνεται έκθεση φωτογραφιών του Υπουργείου Εξωτερικών (UNESCO ) με τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της χώρας μας, δύο διαλέξεις και τη συμμετοχή στους εορτασμούς των «Παλαιολογείων 2014».

Η έκθεση ανοίγει τις πύλες της σήμερα Τετάρτη, 28 Μαΐου, στην Πνευματική Εστία Σπάρτης (Λυκούργου 82 & Χαμαρέτου) ειδικά για τα παιδιά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η αντιπρόεδρος Τεχνών της Ευρωμεσογειακής Ακαδημίας Τεχνών & Επιστήμων, πρόεδρος του Διαπολιτισμικού Ευρωμεσογειακού Κέντρου για την UNESCO & πρέσβειρα Erasmus, Δρ.Τιτίκα Στασινοπούλου, θα μιλήσει στα παιδιά στις 12 το μεσημέρι για την UNESCO, τα Μνημεία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και τη σημασία της Εθνικής Πολιτιστικής ταυτότητας.

Την Παρασκευή, 30 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα, στον ίδιο χώρο, ο Γενικός Γραμματέας της Ευρωμεσογειακής Ακαδημίας Τεχνών & Επιστημών & Καθηγητής του ΤΕΙ Πειραιά, Δρ. Παναγιώτης Γιαννακόπουλος θα μιλήσει στο κοινό για την σχέση των νέων τεχνολογιών και της διάδοσης του πολιτισμού.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 1η Ιουνίου.

Όπως επισημαίνει η πρόεδρος του Κέντρου UNESCO Τιτίκα Στασινοπούλου -Παπαζήση «ευελπιστούμε στη συνεργασία της Επιθεώρησης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και την στήριξη του διδακτικού προσωπικού περιμένουμε την επίσκεψη και συμμετοχή των παιδιών που μαζί με την γνωριμία τους με τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας – σε πρώτη φάση – θα προσκληθούν να συμμετέχουν σε νέες δραστηριότητες προώθησης της συνεργασίας των αυριανών ενσυνειδήτων “πολιτών” των παιδιών της περιοχής με τιμητικά έπαθλα για τους δραστηριότερους».