ΣΠΑΡΤΗ. Ανάλυση των εκλογικών αποτελεσμάτων στον Δήμο Σπάρτης έκανε η Ρένα Χιώτη, δικηγόρος Αθηνών, έμπειρο αυτοδιοικητικό και μιντιακό στέλεχος. Μιλώντας στην εκπομπή του Ηλία Μπόνου, στο ραδιόφωνο Νότος 94,9 ανέφερε ότι οι πολίτες και στη Λακωνία και στη Σπάρτη έστειλαν μήνυμα ότι δεν υφίστανται πλέον κομματικές γραμμές και βουλευτικά καπελώματα στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης.

«Η στροφή στην Κεντροαριστερά ήταν σαφές μήνυμα…» θα πει και θα υπογραμμίσει: «Ο σημερινός Δήμαρχος Σταύρος Αργειτάκος πολιτεύθηκε χωρίς στρατηγική …» και γι’ αυτό υπέστη μεγάλη ήττα.

Η Ρένα Χιώτη αναφέρθηκε στην στάση που κράτησε ο απερχόμενος Δήμαρχος έναντι μερίδας ΜΜΕ «παρανομώντας». Καταλόγισε στον Δήμαρχο Αργειτάκο μεγάλο έλλειμμα πολιτικής οξυδέρκειας που τον οδήγησε σε μια ήττα αναμενόμενη και αναπόφευκτη. «Η μεγάλη διαφορά, 30% (10% +20%) μονάδες συνολικά από την Α’ έως και την Β’ Κυριακή δείχνει ότι οι πολίτες αναζητούσαν την ανατροπή», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στον νέο Δήμαρχο Βαγγέλη Βαλιώτη το χαρακτήρισε χαρισματικά προσαρμοστικό που όλα δείχνουν ότι θα μπορέσει να ανατρέψει τη φθίνουσα πορεία της Σπάρτης.

Ακούστε τη συνέντευξη της στο Νότος 94.9(με χρήση Mozilla Firefox)