Η απερχόμενη δημοτική αρχή δεν πρέπει να μας δεσμεύσει με αποφάσεις της κόντρα στη φιλοσοφία μας…

ΣΠΑΡΤΗ. Απόλυτος για τη δημοκρατία και την αντιπροσωπευτικότητα δηλώνει ο νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος Σπάρτης Σπύρος Μοιράγιας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο Νότος 94.9 fm και στον Ηλία Μπόνο αναφέρεται στο εκλογικό αποτέλεσμα και στην αποστολή που ανέθεσαν οι δημότες στην παράταξη του Βαγγέλη Βαλιώτη.

Με σαφή, λακωνικό λόγο, ο Σπύρος Μοιράγιας, διαβεβαιώνει τους πολίτες ότι η νέα δημοτική αρχή μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχει δείξει την διαφορά με απτά αποτελέσματα.

Από την συχνότητα του 94.9 κάλεσε την σημερινή δημοτική αρχή να μη «δεσμεύσει» με αποφάσεις της την νέα δημοτική αρχή, όπως π.χ. την Κυκλοφοριακή μελέτη.

Επισημαίνει ότι το μήνυμα των πολιτών «σπάστε αυγά και φτιάξτε την πόλη» ελήφθη και υπογραμμίζει ότι «κέντρα εξουσίας» όπου και αν εδρεύουν δεν θα μπορέσουν να ανατρέψουν την δυναμική της νέας δημοτικής αρχής.

«Οι δημότες θα διοικούν τον Δήμο μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες, συνεχείς και επίμονες…» αναφέρει. Στέκεται επίσης στα προεκλογικά έργα και καλεί την δημοτική αρχή Αργειτάκου να «κλείσει τις πληγές» των ανοικτών έργων στην πόλη. «Οι εκλογές πέρασαν». Εκφράζει τη διαφωνία του για ένα έργο με προδιαγραφές περασμένες δεκαετίας και αναφέρεται στην οδό Λεωνίδου.

«Σε καμία περίπτωση δεν θέτουμε στον Βαγγέλη Βαλιώτη θέματα αξιωμάτων και θέσεων» θα πει. «Όλοι μας έχουμε θέσεις και καρέκλες. Δεν ήρθαμε στο Δήμο για κοινωνική καταξίωση αλλά για έργο…» καταλήγει.

Απαντά σε ερωτήματα όπως:

- Ένα πρώτο γενικό σχόλιο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στον Δήμο Σπάρτης. Είχαμε 5 συνδυασμούς, είχαμε δύο Κυριακές, είχαμε ανατροπή ποσοστών…

- Ποια θεωρείτε ότι ήταν τα πλεονεκτήματα της πρότασης Βαλιώτη – Ενωτική Κίνησης που έφερε 6 στους 4 δημότες στην κάλπη σας;

- Πως είδατε τις προτάσεις αλλά και τη στάση των άλλων παρατάξεων;

- Λέγεται κατά κόρον ότι οι πολίτες ψηφίζουν με βάση τις προσωπικές και κοινωνικές υποχρεώσεις τους συμβούλους αλλά με αυστηρό κριτήριο τον Δήμαρχο. Αυτό συνέβη στις εκλογές;

- Το όνομα σας και η απόφασή σας έχει απασχολήσει την κοινή γνώμη της Σπάρτης αρκετά. Στις προηγούμενες εκλογές δεν κατέστη δυνατό να πολιτευτείτε. Τώρα είστε από τους πρώτους σε σταυρούς προτίμησης. Πως σχολιάζετε;

Ακούστε την πρώτη μετεκλογική συνέντευξη του Σπύρου Μοιράγια στο Νότος 94.9 fm(με τη χρήση Mozilla Firefox)