ΣΠΑΡΤΗ. Σε μια άκρως ενδιαφέρουσα ψυχοκοινωνική ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος στο Δήμο Σπάρτης, προχώρησε ο Χρήστος Αλεξάκος, νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής του Κινήματος Πολιτών «Ελπίδα», σε συνέντευξή του στο Νότος 94.9 και τον Ηλία Μπόνο.

Ο Χρήστος Αλεξάκος αναφέρεται στις συνθήκες που διαμόρφωσαν την προεκλογική στάση προσώπων και παρατάξεων και εστιάζει στα ψυχολογικά και κοινωνικά κίνητρα του δημότη Σπάρτης. Απαντά στο τι θα πράξει η «Ελπίδα» εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου και δηλώνει αισιόδοξος ότι Ελπίδα υπάρχει…

Ο Χρ. Αλεξάκος σχολίασε συγκεκριμένα το εκλογικό αποτέλεσμα που έδωσε νίκη με 20 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά στην παράταξη Βαλιώτη, καθώς και τον καταλυτικό ρόλο που έπαιξε η «Ελπίδα» στη διαμόρφωση των εκλογικών ισορροπιών και το 5.5% που συγκέντρωσε, στερώντας την εκλογή Αργειτάκου από την 1η Κυριακή. Διευκρινίζει, ακόμα, αν η συμφωνία «Ελπίδας»-Βαλιώτη ανάμεσα στις δύο εκλογές ήταν εκλογική συνεργασία ή προγραμματική συμφωνία, ενώ καταθέτει την άποψή του κάτω από ποιες συνθήκες πρέπει να συνεργάζεται η αντιπολίτευση με τη συμπολίτευση.

Αποκαλύπτει εάν η «Ελπίδα» θα είναι παρούσα στις εξελίξεις, εντός κι εκτός συμβουλίου, ενώ περιγράφει τις επιπτώσεις του εκλογικού αποτελέσματος στην κοινωνία, δεδομένου ότι προήλθε κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, ψυχολογικές, κοινωνικές και πολιτικές. Τέλος, ο κ. Αλεξάκος εκμυστηρεύεται τα προσωπικά του σχέδια για το μέλλον.

Ακούστε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Χρ. Αλεξάκου στο Νότος 94.9(με τη χρήση Mozilla Firefox)