ΣΠΑΡΤΗ. Εκτεθειμένα η Κυβέρνηση, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και η Περιφέρεια Πελοποννήσου φαίνονται μετά τις αποκαλύψεις του τέως βουλευτή Λακωνίας Σταύρου Αραχωβίτη, σύμφωνα με τις οποίες:

Αληθεύει ο κυβερνητικός σχεδιασμός για νέο Μνημόνιο.
Αληθεύει ο κυβερνητικός σχεδιασμός(Υπουργείο Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης) για «έλεγχο» της ελαιοπαραγωγής της χώρας μέσα από δύο megaελαιοτριβεία-εργοστάσια.
Αληθεύει ότι η ελληνική κυβέρνηση είχε περιθώριο αντίδρασης, ώστε να μην καταστραφούν τα χημικά της Συρίας στα χωρικά μας ύδατα.
Αληθεύει ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είχε ενημερώσει από το Δεκέμβριο του 2013 την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την απειλή του καταρροϊκού πυρετού που πλήττει τη λακωνική κτηνοτροφία.

Είναι πραγματικά αποκαλυπτικός και συγκεκριμένος ο γεωπόνος και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Νότος 94.9 την Πέμπτη 12/6. Απαντώντας σε ερωτήσεις του Ηλία Μπόνου, αποκαλύπτει και εξηγεί μεθοδεύσεις, αποφάσεις, ολιγωρίες και αβελτηρίες κεντρικής και τοπικής εξουσίας που θέτουν τους πολίτες, στο σύνολό τους απέναντι σε εξελίξεις και προβλήματα με σημαντικές πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές συνέπειες.

Ο Στ. Αραχωβίτης, στη συνέντευξη που σας προτείνουμε να ακούσετε, απαντά σε ερωτήματα όπως:

Οι πληροφορίες για υπογραφή νέου Μνημονίου
Ο πρόσφατος κυβερνητικός ανασχηματισμός
Η εν αναμονή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ
Οι δημοσκοπήσεις
Τα εκλογικά αποτελέσματα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου
Η αγροτική παραγωγή ελιάς και πορτοκαλιού
Ο καταρροϊκός πυρετός
Η καταστροφή των χημικών της Συρίας στη λεκάνη της Μεσογείου

Από τις τοποθετήσεις του Στ. Αραχωβίτη προκαλείται η απάντηση από τον Περιφερειάρχη Π. Τατούλη, την αντιπεριφερειάρχη Αδ. Τζανετέα, τους βουλευτές Γρηγοράκο, Δαβάκη, Πατριανάκου, αλλά και από κάθε εκπρόσωπο εξουσίας και φορέα που εμπλέκεται.

Ακούστε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Στ. Αραχωβίτη στο Νότος 94.9(με τη χρήση Mozilla Firefox)