Υλικά(για 12-16 άτομα):

• 4 φλ. γάλα
• 1 λοβό βανίλιας
• 8 κρόκους αβγών
• 1½ φλ. ζάχαρη
• 2 φλ. κρέμα γάλακτος
• 2 κ.γ. απόσταγμα μέντας
• ½ φλ. δημητριακά crunch

Παρασκευή:

Βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το απόσταγμα μέντας και τον λοβό της βανίλιας χαραγμένο και αφήνουμε να βράσει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε τον λοβό της βανίλιας. Ρίχνουμε στο μίξερ τους κρόκους των αβγών με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη. Προσθέτουμε λίγο γάλα στο μείγμα των αβγών, ανακατεύουμε και το ρίχνου-με στο κατσαρολάκι με το γάλα. Ξαναβάζουμε στη φωτιά και σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να πήξει ελαφρά.

Αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να κρυώσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην πιάσει κρούστα. Ανάμεσα σε αυτά τα διαστήματα προσθέτουμε και τα δημητριακά crunch. Μόλις κρυώσει καλά το μείγμα, το βάζουμε σε παγωτομηχανή.

Σημείωση: Εάν δεν έχουμε παγωτομηχανή, το μεταφέρουμε σε μεταλλικό μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη. Αφήνουμε για μια ώρα και μετά το βγάζουμε από την κατάψυξη και το χτυπάμε για λίγο με το μίξερ χειρός ή με το σύρμα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία (κατάψυξη και χτύπημα), τουλάχιστον άλλες δύο φορές. Στο τέλος το αφήνουμε να πήξει καλά για περίπου 8 ώρες. Πριν το σερβίρουμε, το αφήνουμε εκτός ψυγείου για 10-15 λεπτά.