ΑΜΥΚΛΕΣ. Με επισημότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Υακίνθου στον ιερό ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Βαφείο-Ριζά Αμυκλών, όπου βρίσκεται και η εικόνα του αγίου. Η παρουσία του Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου λάμπρυνε τον εορτασμό, καθώς με το μελίρρυτο κήρυγμά του μάγεψε, όπως πάντα, το εκκλησίασμα και με τη βιογραφία του Αγίου συγκίνησε κι εμψύχωσε τους πιστούς. Η θεία λειτουργία έκλεισε με αρτοκλασία, με τα συγχαρητήρια, τις ευχές και τις ευλογίες του κ. Ευσταθίου προς τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Σύλλογο και τους κατοίκους των χωριών.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ακολούθησε φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ του Υακίνθου και της Αστυνομίας Σπάρτης.

Την παραμονή τελέστηκε ο εσπερινός με αρτοκλασία και προσφέρθηκε τσάι με γλυκίσματα και μουσική, καθώς και λαχειοφόρο αγορά υπέρ του ενοριακού ναού. Η εκκλησιαστική τελετή έλαβε χώρα στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου, το οποίο λειτουργεί ως Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο, ενώ είναι και η έδρα του Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου ο « Υάκινθος », που φέρει το όνομα του αγίου.

Το βράδυ της κυριωνύμου ημέρας πραγματοποιήθηκε πανήγυρη με ζωντανή μουσική, εκλεκτούς μεζέδες, μπίρα, κρασί και η διασκέδαση κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Την τιμητική τους είχαν οι ερωτευμένοι, καθότι ο Άγιος Υάκινθος κατά τους ορθοδόξους είναι ο προστάτης των ερωτευμένων, τους «τέως» ερωτευμένους να.. αναπολούν και να ζηλεύουν και τους μελλοντικούς.. να ονειρεύονται! «Ας εορτάζομε λοιπόν αυτή την ημέρα, αφήνοντας την ξενομανία στην άκρη και τον Άγιο Βαλεντίνο στους καθολικούς», αναφέρουν οι διοργανωτές της γιορτής.