Πρόταση προς τον Υπουργό Παιδείας να διευρυνθούν τα κριτήρια μετεγγραφής σύμφωνα με το Ν.4264/2014 και για τους επιτυχόντες φοιτητές του προηγούμενου σχολικού έτους, έκανε σήμερα το πρωί ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης σε ομιλία που πραγματοποίησε κατά τη συζήτηση Νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ο κ. Δαβάκης εξήρε την πρωτοβουλία του Υπουργού Παιδείας κ. Ανδρέα Λοβέρδου να καταθέσει τη συγκεκριμένη τροπολογία, χαρακτηρίζοντας ως ελπιδοφόρα προοπτική την τροποποίηση του υπάρχοντος δικαιώματος μετεγγραφών και με οικονομικά κριτήρια, πέραν των άλλων, δεδομένου των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν πολλές ελληνικές οικογένειες, τα παιδιά των οποίων σπουδάζουν σε διάφορα πανεπιστήμια αδυνατώντας σε πολλές περιπτώσεις να συνεχίσουν τις σπουδές τους.

Τόνισε επίσης ότι πρέπει απαιραίτητα να τροποποιηθεί ο Νόμος 4264/2014 ο οποίος καθορίζει το σημερινό καθεστώς των μετεγγραφών προτείνοντας παράλληλα πρός την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να κάνει αποδεκτές δύο επιπλέον ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ αλλαγές. Δηλαδή:
Τη διεύρυνση του χρονικού ορίζοντα των μετεγγραφών με τα κριτήρια που θεσπίστηκαν με το αρθ. 53 του Ν.4264/2014, δηλ. για πολύτεκνους, τρίτεκνους και ειδικών κατηγοριών, τουλάχιστον για τους επιτυχόντες του προηγούμενου έτους (σχολικό έτος 2012-13) καθώς πρόκειται για άνιση μεταχείριση μεταξύ επιτυχόντων δυο διαδοχικών ετών. Μάλιστα τόνισε πως πολλοί περυσινοί επιτυχόντες και οι γονείς τους περιμένουν αυτή τη ρύθμιση για να μπορέσουν να ξεκινήσουν τις σπουδές τους.
Και δεύτερον, να συμπεριληφθούν και άλλες βαριές αναπηρίες και ανίατες ασθένειες ως κριτήριο για την υλοποίηση των μετεγγραφών και όχι μόνο αυτές που περιγράφονται στην παρ1.γ.γ. του αρθ.53 του Ν.4264/2014.