ΣΠΑΡΤΗ. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες συνελήφθη δράστης κλοπής, αλβανικής καταγωγής, που σημειώθηκε στη Σπάρτη την Τρίτη ή την Τετάρτη 15/16 Ιουλίου.

Οι πληροφορίες θέλουν τον δράστη να είναι 25χρονος τεχνικός ο οποίος παρείχε τις υπηρεσίες του σε σπίτι ΑΜΕΑ. Κατά την παραμονή του στο σπίτι αντελήφθη ότι το ΑΜΕΑ διατηρούσε «κομπόδεμα» από το οποίο και τον πλήρωσε για την εργασία του. Την επομένη ημέρα ο τεχνικός επισκέφθηκε το πελάτη του προκειμένου να διαπιστώσει αν η εργασία του ήταν καλή. Προφασίστηκε ότι θα έπινε έναν καφέ και βρήκε τον χρόνο για να ξαφρίσει ποσό περίπου 5.000 ευρώ.

Λίγο αργότερα όταν το ΑΜΕΑ αντιλήφθηκε ότι λείπουν τα χρήματα ειδοποίησε την Αστυνομία και κατέθεσε τα όσα είχαν συμβεί. Άνδρες της Αστυνομίας συνέλαβαν τον (γνωστό) ύποπτο στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης και βρήκαν πάνω του περίπου 4.500 ευρώ. Ο αμετανόητος δράστης της κλοπής προφασίστηκε ότι τα χρήματα του τα χάρισε το ΑΜΕΑ ευαισθητοποιημένο λόγω της οικτρής οικονομικής κατάστασης του δράστη… Οι αστυνομικοί του πέρασαν τις χειροπέδες και θα ακολουθήσουν τα προβλεπόμενα.