ΣΠΑΡΤΗ. Το notospress.gr είχε την ιδέα να συναντηθούν για καφέ πολίτες του Δήμου Σπάρτης με τον νέο Δήμαρχο Βαγγέλη Βαλιώτη.


Ένας εκ των πολιτών ήταν ο νεαρός Γιώργος Διακουμάκος, ιδιωτικός υπάλληλος ο οποίος μετά την συνάντησή του δηλώνει ότι ήταν εποικοδομητική:


«Με αφορμή τον πρωτότυπο διαγωνισμό του notospress.gr, μου δόθηκε η ευκαιρία να συνομιλήσω με το νεοκλεγέντα δήμαρχο Σπάρτης κ. Βαλιώτη. Ο Δήμαρχος από το πρώτο, προσωπικό, τηλεφώνημα που είχαμε, έδειξε ότι είναι ανοικτός να συζητήσει όχι μόνο με εμένα, αλλά και με οποιονδήποτε πολίτη της πόλης μας, δείχνοντας έμπρακτα ότι έχει τη διάθεση να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για τα προβλήματα και τα ζητήματα και να «παρακάμψει» την πεπατημένη της ενημέρωσής του Δημάρχου μόνο μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο και τους συνεργάτες του...


Βρεθήκαμε για καφέ, στο παλιό Εμπορικό Εντευκτήριο, στη Λέσχη Σπάρτης σε ένα μέρος που είναι ζωντανό ιστορικό κομμάτι της πόλης μας. Από τα πρώτα κιόλας λεπτά της συζήτησης μας, τόνισα στο Δήμαρχο τη σημασία της ύπαρξης των φοιτητών για την εξέλιξη, προώθηση και ανάπτυξη της Σπάρτης μας. Τις μέρες πριν από την συνάντηση, είχα ιεραρχήσει στη σκέψη μου κάποια θέματα που πιστεύω ότι απασχολούν όλους μας. Τα έθεσα, λοιπόν, επί τάπητος.


Το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού, του Πανεπιστημίου, έχει επαρκές δυναμικό για να συμβάλει καίρια στα πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα του τόπου, διοργανώνοντας πρωτότυπες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, οι οποίες θα προβληθούν εκτός συνόρων του νομού Λακωνίας.


Το τμήμα Νοσηλευτικής, έχει τη δυνατότητα να αναδιαρθρώσει και να αιμοδοτήσει ριζικά τη νοσούσα υγεία της Λακωνίας, να πρωτοστατήσει σε εθελοντική συνεργασία με το Τ.Ο.Δ.Α. παρέχοντας τις εξειδικευμένες ιατρικές γνώσεις του. Από την άλλη πλευρά, ζώντας την τεχνολογική επανάσταση του 21ου αιώνα, το τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, σίγουρα μπορεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο με μία καινοτόμα κίνηση σύμπραξης με φορείς, υπηρεσίες και παραγωγικές μονάδες του δημόσιου τομέα σε θέματα σχετικά με τα γνωστικά του αντικείμενα.


Κατά την εξέλιξη της συζήτησης μας ο Δήμαρχος κ. Βαλιώτης, άκουσε προσεκτικά τους ισχυρισμούς μου κι εξέφρασε τις προσωπικές του φιλοδοξίες για ένα δύσκολο εγχείρημα, την ανάδειξη και αξιοποίηση του ποταμού Ευρώτα. Λίγα λεπτά μακριά από το κέντρο, η φύση παραμένει ανεκμετάλλευτη και υποβαθμισμένη στερώντας μας το φυσικό κάλος και σημασία που είχε κατά την αρχαιότητα.


Προσωπικά αισιοδοξώ, πως τα παραπάνω είναι ρεαλιστικά και πραγματοποιήσιμα. Κλείνοντας σχεδόν μία ώρα συζήτησης , δώσαμε, πιστεύω, ο ένας στον άλλον τροφή για σκέψη, κάτι που χρειαζόμαστε όλοι στις μέρες μας».