ΠΑΤΡΑ. Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014, μεταξύ του ΟΑΕΔ και του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου (Τ.Ο.Π). Ο Περιφερειακός Διευθυντής του ΟΑΕΔ κ. Ιωάννης Καρβέλης υποδέχθηκε στα γραφεία του ΟΑΕΔ στην Πάτρα τον Πρόεδρο του Τ.Ο.Π. κ. Κων/νο Μαρινάκο (Αρκαδία), τον Α΄ Αντιπρόεδρο κ. Δημήτρη Πολλάλη (Λακωνία) και τον Αν. Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού κ. Δημήτρη Διαμαντόπουλο (Αχαΐα).

Κύριο θέμα συζήτησης αποτέλεσε η διερεύνηση των τοπικών αναγκών και η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων για την προώθηση της απασχόλησης και της τουριστικής επιχειρηματικότητας σε τοπικό επίπεδο.
Προς αυτήν την κατεύθυνση ο κ. Καρβέλης παρουσίασε τις στοχευμένες δράσεις του ΟΑΕΔ, που ήδη υλοποιούνται για την ενίσχυση του τουριστικού κλάδου και του εργατικού του δυναμικού. Παρουσιάστηκε το νέο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, που εκπονεί ο Οργανισμός και τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα σε σχέση με παρελθόντες προσκλήσεις.

Ειδική μνεία έγινε αναφορικά με την προώθηση, εκ μέρους του Περιφερειακού Διευθυντή κ. Καρβέλη αλλά και την άμεση ανταπόκριση του Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Αμπατζόγλου, σε σχετικό αίτημα που είχε υποβάλει ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου. Το αίτημα αφορούσε την προσθήκη στο πρόγραμμα σπουδών της Επαγγελματικής Σχολής της Σπάρτης, ειδικότητα Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων, προς εξυπηρέτηση των αναγκών της τοπικής τουριστικής αγοράς, ενώ κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης προτάσεις και για συναφείς ειδικότητες που θα μπορούσαν προοπτικά να προστεθούν και σε άλλες πόλεις της Πελοποννήσου, ενισχύοντας κατ’ αυτό τον τρόπο το επίπεδο της τουριστικής εκπαίδευσης των απασχολούμενων στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Ακολούθησε γόνιμη συζήτηση για διερεύνηση των εξειδικευμένων αναγκών του τουριστικού κλάδου στην Πελοπόννησο και των ιδιαιτεροτήτων των επιχειρήσεων συνεχούς και εποχικής λειτουργίας, προκειμένου να μπορούν να μεταφραστούν σε πιο αποτελεσματικά προγράμματα απασχόλησης.

Οι δυο Φορείς θα είναι σε διαρκή επικοινωνία προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι που ετέθησαν.