ΜΟΛΑΟΙ. Φιλανθρωπικό Τσάι Αγάπης πραγματοποιήθηκε στην ενορία Ελαίας το απόγευμα της Κυριακής 20 Ιουλίου 2014 για την ενίσχυση του Ιδρύματος Μολάων της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης.
Την διοργάνωση ανέλαβαν τα μέλη του ΔΣ του ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου κυρίες Ελένη Μπουντούνη, Στέλλα Καρυτσιώτη και Αμαλία Τζάκα-Κουτράκου, με την συνεπικουρία των μελών του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου κυρίων Παναγιώτη Καναβάρου, Νικολάου Τερζιώτη, Παναγιώτη Σύριου και Μάρκου Κατελανή. Την επιμέλεια του ήχου και του φωτισμού της εκδήλωσης προσέφερε ο κ. Μιχάλης Τσούμας.

Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Φιλοπτώχου, γεμίζοντας τον προαύλιο χώρο της αίθουσας του Πολιτιστικού-Ναυταθλητικού Συλλόγου “Η Βιανδίνη” (πρώην Δημοτικό Σχολείο).

Ανοίγοντας την εκδήλωση ο Εφημέριος Ελαίας, μιλώντας για την αρετή της ελεημοσύνης, περιέγραψε την προσφορά της τοπικής Εκκλησίας, η οποία με την σοφή καθοδήγηση του Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου, προσφέρει απλόχερα την φροντίδα και την στοργή της στους έχοντες ανάγκη αδελφούς μας. Τέλος ανέφερε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ιδρύματα της Ι. Μητροπόλεως και εστίασε στην έκκληση του Μητροπολίτου για ενίσχυσή τους. Αυτός άλλωστε ήταν και ο σκοπός της συγκεκριμένης εκδήλωσης.

Στη συνέχεια το χορευτικό τμήμα του τοπικού Συλλόγου υπό την καθοδήγηση της δασκάλας χορού κ. Κρυσταλλίας Κυζιρίδου, παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς, ενθουσιάζοντας το κοινό, που επανειλημένως χειροκρότησε θερμά.

Στη συνέχεια ορχήστρα αποτελούμενη από τους μουσικούς Γιώργο Κούτουλα στα πλήκτρα, Νίκο Μπραντίτσα στο μπουζούκι και Παναγιώτη Μπασουράκο στο τραγούδι, ψυχαγώγησε τους συμμετέχοντες με έντεχνο ποιοτικό λαϊκό πρόγραμμα.

Τέλος διενεργήθηκε λαχειοφόρος, με δώρα που προσέφεραν εκλεκτοί συμπολίτες μας, οι οποίοι ευαισθητοποιήθηκαν από την παράκληση του Φιλοπτώχου και ανταποκρίθηκαν άμεσα για την ενίσχυση του Ιδρύματος Μολάων.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα κεράσματα της εκδήλωσης ήταν προσφορές των επαγγελματιών της Ελιάς και ευλαβών κυριών της ενορίας.

Το Φιλανθρωπικό Τσάι Αγάπης τίμησαν με την παρουσία τους ο εφημέριος Λογκάστρας π. Αλέξανδρος Λυμπεράκης, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Μονεμβασίας κ. Κωνσταντίνος Μαυρομιχάλης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μολάων κ. Ευθύμιος Κοντοσταθάκος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ελαίας κ. Γεώργιος Τζάκας, ο δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Μονεμβασίας κ. Γεώργιος Βουνελάκης, η Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Συλλόγου Μολάων «Η Αγία Παρασκευή» κ. Γεωργία Κωστίνα με μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου, η υπεύθυνη του ΚΑΠΗ Μολάων κ. Καλλιόπη Καρυτσιώτη, και ο τ. Αντιδήμαρχος Μολάων κ. Αριστείδης Κουτράκος.