ΣΚΑΛΑ. Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, έκανε επιτυχώς το ντεμπούτο του ο θερινός δημοτικός κινηματογράφος του Δήμου Ευρώτα, κερδίζοντας τις καρδιές και το απλόχερο χειροκρότημα όλων.

Την έναρξη του σπουδαίου αυτού εγχειρήματος σηματοδότησε η πολυβραβευμένη ταινία του Παντελή Βούλγαρη "ΜΙΚΡΑ ΑΓΓΛΙΑ", εντυπωσιάζοντας και κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών από την αρχή μέχρι το τέλος.

Το Δίκτυο Πολιτών Ευρώτα "παρέδωσε" στο δήμο και τους δημότες τη σημαντική αυτή ενέργεια, η οποία αναμένεται να κρατήσει, βεβαίως, την καλύτερη συντροφιά στους πολίτες για πολλά καλοκαιρινά βράδια.

Υπογραμμίζεται ότι την εν λόγω δράση υποστηρίζει ο Δήμος Ευρώτα, μέσω της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης "ΕΥΡΩΤΕΙΟΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ". Η δημιουργία του δημοτικού κινηματογράφου δίνει, αδιαμφισβήτητα, τη δυνατότητα στους πολίτες του Ευρώτα ν' απολαύσουν βραδιές χαλάρωσης και ψυχαγωγίας, σ' έναν πανέμορφο χώρο, το Βοτανικό Κήπο του Ιπποκράτη, ο οποίος είναι άρτια διαμορφωμένος, ώστε να παρέχει όλες τις δυνατές ανέσεις στους επισκέπτες - θεατές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επόμενη ταινία θα προβληθεί την προσεχή Πέμπτη (24 Ιουλίου) στις 21:45 μ.μ. χαρίζοντας και πάλι στους επισκέπτες όμορφες στιγμές πολιτισμού, αλληλεπίδρασης και επικοινωνίας.

Πιο συγκεκριμένα, η ταινία που ακολουθεί δεν είναι άλλη από την ..."ΠΕΝΤΑΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣ", σε σκηνοθεσία του Κριστόφ Γκανς. Πρόκειται για μια ταινία φαντασίας, ενώ το γαλλικό «Beauty and The Beast» υπόσχεται μια διαφορετική εκδοχή της γνωστής ιστορίας, διατηρώντας πράγματι το κλίμα και πνεύμα εποχής.

Συνοψίζοντας σε σχετικό δελτίο τύπου ο Δήμος Ευρώτα αναφέρει: «δράσεις όπως ο δημοτικός κινηματογράφος εκπέμπουν, αν μη τι άλλο σημαντικά κοινωνικά μηνύματα, όπως αυτά της ομαδικότητας, της επικοινωνίας, της συντροφικότητας και της κοινωνικής συνοχής. Είναι μια δράση πολιτισμού! Είναι μια πρωτοβουλία αξιόλογη. Είναι, εν τέλει, μια προσπάθεια που αξίζει τη στήριξη όλων μας!»