Μια νέα ταινία προβάλει ήδη το Cinema Center. Πρόκειται για το … «Χίλοι τρόποι για να πεθάνεις στην Άγρια Δύση» (A MILLION WAYS TO DIE IN THE WEST) με ώρες προβολής 8:00 και 10:15 μ.μ.

Η υπόθεση
Ο Άλμπερτ είναι ένας δειλός αγρότης σε μια αφιλόξενη γωνιά της Άγριας Δύσης, τον οποίο η κοπέλα του παρατά για έναν πλούσιο αντίζηλο. Εντελώς απελπισμένος, βλέπει τη ζωή του να αλλάζει όταν στην πόλη φτάνει η όμορφη και δυναμική Άννα, για την οποία κανείς δεν γνωρίζει πως είναι σύζυγος του αδίστακτου, καταζητούμενου πιστολά Κλιντς. Με το «Χίλιοι Τρόποι Να Πεθάνεις στην Άγρια Δύση» θα περάσετε ένα ευχάριστο βράδυ.

Σκηνοθεσία: Σεθ Μακφάρλαν.
Παίζουν: Σεθ Μακφάρλαν, Σαρλίζ Θέρον, Αμάντα Σέιφριντ, Λίαμ Νίσον, Νιλ Πάτρικ Χάρις, Τζιοβάνι Ρίμπιζι, Σάρα Σίλβερμαν, Έβαν Τζόουνς.
Εταιρία Διανομής: UIP.
Παραγωγή 2014 ΗΠΑ. Διάρκεια 116’

Ο Σεθ ΜακΦάρλαν, ως παραγωγός, σεναριογράφος, σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής στην ταινία «Χίλιοι Τρόποι Να Πεθάνεις στην Άγρια Δύση», υπόσχεται να προσφέρει άφθονο γέλιο στους θεατές, μέσα από μια αλλόκοτη και παράδοξη ιστορία που σατιρίζει την Άγρια Δύση του 19ου αιώνα, τα ήθη, τον τρόπο ζωής και τους ανθρώπους της.
Βρισκόμαστε σε ένα απομονωμένο χωριό, στην εξοχή της Αριζόνα το 1882. Ένας βοσκός βρίσκεται στο κέντρο της αφήγησης, ένας φιλήσυχος καλόβουλος ανθρωπάκος που τον παρατά η μεγάλη του αγάπη για έναν ευκατάστατο επιχειρηματία, ιδιοκτήτη ενός καταστήματος κατασκευής και περιποίησης μουστακιού (!).

Μέσα στην απελπισία του θα συναντήσει μια γοητευτική και δυναμική γυναίκα, άσσο στη σκοποβολή, που θα τον εκπαιδεύσει στην τέχνη του να «πετυχαίνει το στόχο του», όχι μόνο όταν έρχεται αντιμέτωπος με τον αντίπαλο αλλά και με το αντίθετο φύλο.

Ωστόσο, αυτή γυναίκα-σωτήρας θα αποδειχθεί επικίνδυνη όχι μόνο για το μικρό ήρωα αλλά και για όλη την κοινότητα του χωριού καθώς ο άνδρας της είναι ο μεγαλύτερος κακοποιός της περιοχής…

Ο Σεθ ΜακΦάρλαν συνεχίζει να χρησιμοποιεί και σε αυτήν την παραγωγή το άσεμνο και ακραίο χιούμορ που τον ανέδειξε στην τηλεοπτική σάτιρα «Family Guy», όπως και στο «Ted».

Το κεντρικό πρόσωπο είναι ένας τύπος ανθρώπου που βρίσκεται στο αντίθετο άκρο του ήρωα. Επάνω στις αδυναμίες του θα βασιστούν διάφορα περιστατικά, ως πηγή του κωμικού στοιχείου που κυριαρχεί την αφήγηση.

Η υπερβολή ξεχειλίζει από παντού, είτε στα λόγια είτε στις καταστάσεις, αποτελώντας τη βασικότερη άσκηση ύφους στο φιλμ. Έτσι, οι θρησκευτικές πεποιθήσεις μιας πόρνης για το σεξ πριν το γάμο, ο τεράστιος πάγος που σπάει το κεφάλι κάποιου, τα θύματα μιας φωτογράφησης (νέα τεχνολογία για εκείνη την εποχή) και άλλα παρόμοια αποτελούν τμήματα ενός «χονδρού» χιούμορ, έμπνευσης ΜακΦάρλαν.

Δε λείπουν οι σκηνές με τις αναμετρήσεις στον ίδιο δρόμο πάντα του χωριού, τα μουσικά νούμερα με τραγούδια και χορούς, όπως και οι καταδιώξεις μέσα στα ευφάνταστα και άγρια τοπία της Δύσης, συνθέτοντας όλα μαζί ένα κράμα αλλόκοτο που θα διασκεδάσει το κοινό.

Η συνέχεια επι της οθόνης...