ΣΠΑΡΤΗ. Τραγικό θάνατο βρήκαν ο 35χρονος κυβερνήτης και ο 52χρονος επιβάτης ενός υπερελαφρού ιδιωτικού αεροσκάφους, το οποίο κατά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Σπάρτης έχασε ύψος και έπεσε 15 μέτρα έξω από την περίφραξη του αεροδρομίου στο Πυρί Λακωνίας (Λευκόχωμα).

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σπάρτης, που έσπευσε στο σημείο, νεκροί ανασύρθηκαν ο 35χρονος Καλαματιανός κυβερνήτης Π.Χ. και ο 52χρονος επιβάτης του Δ.Χ.
Την επιχείρηση απεγκλωβισμού πραγματοποίησαν άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης στις 10:21.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες το ιδιωτικό αεροσκάφος τύπου AVENTURA II, διθέσιο υπέρ ελαφρού τύπου αμφίβιο στο οποίο επέβαιναν τα δύο άτομα προσέκρουσε σε ελαιώνα πλησίον του αεροδρομίου.

Ο τραυματισμός των δύο επιβαινόντων ήταν θανάσιμος. Ο ένας ανασύρθηκε νεκρός και ο άλλος κατέληξε στο Νοσοκομείο Σπάρτης.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας υπήρξε άμεση. Συνολικά στο συμβάν έλαβαν μέρος δεκατέσσερις (14) πυροσβέστες με πέντε (5) οχήματα οι οποίοι απεγκλώβισαν τους πιλότους και τους παρέδωσαν σε δύο (2) ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Το έργο συντόνιζε αρχικά ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Λακωνίας Πύραρχος κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, έως ότου αφίχθη ο Διοικητής Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου Αρχιπύραρχος κ. Κωνσταντίνος Γιόβας ο οποίος και ανέλαβε εξ ολοκλήρου το συντονισμό.

Στο σημείο μετέβη ειδική επιτροπή για την διερεύνηση αεροπορικών ατυχημάτων της Πολιτικής Αεροπορίας. Προανάκριση ενεργείται από το Α.Τ. Σπάρτης

Από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) εκδόθηκε η πιο κάτω ανακοίνωση:
"Σε συνέχεια του ατυχήματος που συνέβη στη πτήση αμφίβιου υπερελαφρού αεροσκάφους, τύπου Aventura, ιταλικού νηολογίου, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει τα ακόλουθα:

Το αεροσκάφος απογειώθηκε από πεδίο, μη αδειοδοτημένο από την ΥΠΑ, για πτήσεις πολιτικών αεροσκαφών.
Δεν κατετέθη, από τον υπεύθυνο για την πτήση χειριστή, σχέδιο πτήσης, ως όφειλε.
Δεν υπήρξε καμία επικοινωνία με την Υπηρεσία μας.
Στον τόπο του ατυχήματος, μετά από συνεννόηση με την ΥΠΑ, μετέβησαν ήδη, εκπρόσωποι της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων, αρμόδιας για την διακρίβωση των συνθηκών και αιτιών του ατυχήματος.
Η Διοίκηση της ΥΠΑ εκφράζει τα συλλυπητήριά της στους οικείους των θυμάτων".

Ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας και βουλευτής Λακωνίας Λεωνίδας Γρηγοράκος και η αντιπριφερειάρχης Λακωνίας κ Ντία Τζανετέα βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο σημείο που συνετρίβη το ιδιωτικό αεροπλάνο στη Σπάρτη. Εκφράζουν τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θανόντων.