Γράφει η Ποτούλα Πασχαλίδη

1500 ευρώ κοστολογήθηκε η ζωή του ανθρώπου. Σε πρώτη φάση. Και οι μέρες περνούσαν και τα παζάρια δυνάμωναν. Και άρχισαν οι εκπτώσεις. Και παζάρι το παζάρι κατέβηκε στο πεντακοσάρικο το κόστος. Μόνο που τα παζάρια ροκάνισαν το χρόνο. Και τον ροκάνισαν τόσο που άρχισε να χάνει το χρώμα του. Και έγινε μουντός και ύστερα διάφανος. Και μετά σιωπή.

Αλήθεια υπάρχει κάποιος που μπορεί να ορκιστεί στα εικονίσματα πως, ο ίδιος ή κάποιος δικός του δεν έχει …φιλοδωρήσει γιατρό όταν η ανάγκη οδήγησε αυτόν ή κάποιο δικό του άτομο σε Δημόσιο Νοσοκομείο για επέμβαση; Και αν υπάρχει θα είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.

Και ο γιατρός, ο κάθε γιατρός, πριν αναλάβει υπηρεσία …δίνει τον όρκο του Ιπποκράτη κουτσουρεμένο και προσαρμοσμένο στην σημερινή πραγματικότητα. Τελικά τίποτα δεν έχει μείνει στη θέση του. Και, τέλος πάντων, μέσα στα άλλα ορκίζεται "-Να κρατώ το καλό του ασθενή ως πρώτη προτεραιότητα". Βέβαια πουθενά στον όρκο δεν αναφέρεται η λέξη "ανιδιοτελώς".
Και λεγόμαστε άνθρωποι!

Τώρα που η …γενοκτονία στη Γάζα βρίσκεται στο …καλύτερο της σημείο, διαβάζω στον τύπο και μένω άφωνη
Σάλο έχει προκαλέσει η δήλωση μέλους του Ισραηλινού κοινοβουλίου, της Ayelat Shaked, η οποία, αφού κατηγόρησε όλους τους Παλαιστινίους ως τρομοκράτες συμπλήρωσε ότι όλες οι μητέρες τη Παλαιστίνης θα πρέπει να σκοτωθούν κατά τη διάρκεια της επίθεσης στη Γάζα.

Σύμφωνα με το Ιρανικό ειδησεογραφικό σάιτ, PressTV, ανέφερε, ότι αυτές οι μητέρες έδωσαν ζωή σε «μικρά φίδια».
«Θα πρέπει να πεθάνουν και τα σπίτια τους θα πρέπει να καταστραφούν έτσι ώστε να μην γεννούν πλέον τρομοκράτες» και πρόσθεσε «είναι όλες εχθροί, και το αίμα τους θα έπρεπε να είναι στα χέρια μας. Αυτό ισχύει επίσης για τις μητέρες των νεκρών τρομοκρατών».
Και λεγόμαστε άνθρωποι!

500 ή 800 ή κάπου εκεί βρίσκεται το ποσόν που χρωστούσε η οικογένεια της τετραπληγικής κατάκοιτης γυναίκας στην Κρήτη και της κόψανε το ρεύμα. Και μαζί με το ρεύμα της έκοψαν το νήμα της ζωής.
Ποιο ήταν το έγκλημα της; Μα που ήταν άνθρωπος και όχι Πολιτικό Κόμμα. Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ χρωστάνε πάνω-κάτω 750.000 ευρώ στη ΔΕΗ και για χαράτσι ούτε λόγος. Ε, και! Αυτοί έχουν τα γένια, αυτοί και τα χτένια. Ποιος να τους ενοχλήσει; Ποιος να τους στεναχωρήσει; Εδώ τους δώσανε στα Πολιτικά Κόμματα δάνεια (από την πρώην ΑΓΡΟΤΙΚΗ) με εγγύηση τις επιχορηγήσεις τους το 2016-18 και βάλε! Λες και θα υπάρχουν τότε.

Που καιρός και χώρος στο μυαλό να σκεφτούν την άτυχη γυναίκα! Και ο αλλοδαπός βοηθός του υπεργολάβου, του εργολάβου που για λογαριασμό της ΔΕΗ ή όπως τη λένε τώρα, κόβει το ρεύμα, δουλεύει με το κομμάτι.
Και λεγόμαστε άνθρωποι.

Οι εφημερίδες και το διαδίκτυο, βοούν. Η απόλυτη σταρ γιορτάζει τα 40 χρόνια καριέρας. Μεταξύ μας, "χέ...κε η φοράδα μας στ’ αλώνι". Διαβάζω!
"Χλιδή που σοκάρει στο πάρτι της Άννας Βίσση, την ώρα που εκατομμύρια ελληνικά νοικοκυριά μαστίζονται καθημερινά από τον εφιάλτη της οικονομικής κρίσης. Βαθύπλουτοι επιχειρηματίες και εφοπλιστές «τσακώνονται» για ένα από τα πρώτα τραπέζια του beach bar που θα φιλοξενήσει το ερχόμενο Σάββατο το μεγαλύτερο μουσικό πάρτι της χρονιάς. Η επέτειος για τα 40 χρόνια καριέρας της Άννας Βίσση και η πρώτη εμφάνιση της νικήτριας της φετινής Eurovision Conchita Wurst στη χώρα μας στάθηκαν αφορμή για τους διοργανωτές να πάρουν την απόφαση και να ετοιμάσουν μια ειδική βραδιά στη Μύκονο, οι τιμές της οποίας ξεπερνούν κάθε φαντασία και βρίσκονται εκτός ελληνικής πραγματικότητας".
Αλλά που να καταλάβει ο χορτάτος τον νηστικό; Πόσο μάλλον ο παραταϊσμένος!
Και συνεχίζουμε να λεγόμαστε άνθρωποι!

(ΥΓ. Και λεγόμαστε άνθρωποι! Τον τίτλο τον πήρα από το ομώνυμο τραγούδι του Κώστα Χατζή σε στίχους της Λιάνας Βιτσιώρη)

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr