Εκπαίδευση πυροπροστασίας στο Καστόρι

Την Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014 Αξιωματικοί και Πυροσβέστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης κατόπιν αιτήματος της Τ.Κ. Καστορίου Δ/Ε Πελλάνας Δ. Σπάρτης επισκέφτηκαν το Σύστημα Προσκόπων Παπάγου και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού στον χώρο που έχουν κατασκηνώσει, στις όχθες του ποταμού Κάστωρ στο Καστόρι.


Έγινε ενημέρωση για τις αιτίες των πυρκαγιών και αφού δόθηκαν πρακτικές συμβουλές για τους τρόπους αποφυγής πρόκλησης πυρκαγιάς ακολούθησε επίδειξη του εξοπλισμού των πυροσβεστών κατά τη διάρκεια συμβάντων. Στη συνέχεια δόθηκε η ευκαιρία σε όλους τους κατασκηνωτές να χειριστούν, ο καθένας για λίγο, πυροσβεστικά εργαλεία.

Άσκηση Πυρόσβεσης στο Δήμο Ευρώτα

Με απόλυτη επιτυχία εστέφθη η πρώτη νυχτερινή άσκηση ετοιμότητας του Εθελοντικού Σταθμού του Δήμου Ευρώτα υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου.
Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε κατάσβεση πυρκαγιάς σε πολυόροφο κτίριο κατοικιών με εκρήξεις φιαλών υγραερίου, απεγκλωβισμό μη τραυματισμένων κατοίκων του κτιρίου από την κεντρική έξοδο, εν συνεχεία καταστροφή της εξόδου και διάσωση τραυματία από εναέρια δίοδο που κατασκευάστηκε με διασωστικά σχοινιά.
Ο βαθμός επικινδυνότητας της άσκησης χαρακτηρίζεται ως υψηλός.

Η άριστη κατάρτιση, η πειθαρχεία κατά την εκπαίδευση αλλά και την εκτέλεση καθώς επίσης και το ισχυρό Πυροσβεστικό Εθελοντικό Πνεύμα που χαρακτήριζε όλους τους συμμετέχοντες ήταν η εγγύηση για αυτό το αποτέλεσμα.

Η Υπηρεσία ευχαριστεί την Διοίκησή της στα Ανώτερα και Ανώτατα κλιμάκια για την αμέριστη συμπαράσταση και εμπιστοσύνη και υπόσχεται αυξημένη ετοιμότητα, υπηρεσιακή ευθύνη και διαρκή εκπαίδευση, για την αντιμετώπιση κάθε απειλής της ζωής και της περιουσίας των πολιτών της περιοχής ευθύνης της.

Ο διοικητής Πυραγός Γραφάκος Κωνσταντίνος Ευχαριστεί τον Δήμο Ευρώτα για την καθολική συμπαράσταση στο δύσκολο αλλά θεάρεστο έργο των Εθελοντών Πυροσβεστών αυτού του τόπου.
Δείτε το video