ΜΟΛΑΟΙ. Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια η πόλη των Μολάων εόρτασε την μνήμη της πολιούχου της Αγίας Παρασκευής.Το βράδυ της Παρασκευής παραμονή της εορτής τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του βοηθού επισκόπου Καναδά κ. Χριστοφόρου.

Μετά το τέλος του εσπερινού έγινε η κάθοδος της Αγίας Εικόνας μέσα από τη διαδρομή του λάρνακα στον καθεδρικό Ναό της Γεννήσεως του Χριστού όπου την επομένη ημέρα τελέστηκε η Θεία Λειτουργία από τον παναγιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιο, από τον επίσκοπο κ. Χριστοφόρο και με τη συμμετοχή του ιερού κλήρου της περιοχής.

Παραβρέθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Γρηγοράκος , ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, η Αντιπερειφεριάρχης κ.Τζανετέα, οι βουλευτές Λακωνίας κ.Δαβάκης και κ. Πατριανάκου, ο διοικητής του ΚΕΕΜ Ταξίαρχος κ Μακρής, ο Δ/κτής Αστυνομικού τμήματος Μολάων και της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Μολάων, ο. πρόεδρος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος και τα μέλη της δημοτικής Κοινότητας Μολάων και πλήθος προσκυνητών.

Την παραμονή με τα το πέρας του εσπερινού ακλούθησε το καθιερωμένο λαϊκό πανηγύρι με πολύ μεγάλη επιτυχία .