ΣΠΑΡΤΗ. Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η σειρά θερινών εκδηλώσεων με γενικό τίτλο «Όψεις βυζαντινού πολιτισμού», που διοργάνωσε η 5η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Σπάρτης, σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης από τις 9 – 24 Ιουλίου.
Οι δράσεις απευθύνονταν σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας (5–9 ετών) και στόχευαν στην δημιουργική απασχόληση των μικρών μαθητών κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών τους διακοπών.

Συνολικά συμμετείχαν 45 παιδιά διαφόρων ηλικιών, τα οποία μέσω προφορικής παρουσίασης, εποπτικού και απτικού υλικού, μυήθηκαν στη διατροφή και την ενδυμασία των βυζαντινών χρόνων. Παράλληλα συμμετείχαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό στα βιωματικά εργαστήρια που πλαισίωσαν τις δράσεις και περιελάμβαναν κατασκευές με πηλό αλλά και κατασκευή υποδημάτων, στο πρότυπο των αντίστοιχων που εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυστρά.

Η 5η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων ευχαριστεί γονείς και παιδιά για τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις· ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνονται στο κατάστημα ενδυμάτων Κουντάνη, για την υποστήριξή του στην παρουσίαση της ενότητας της ενδυμασίας.