Με κάθε μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε την Τετάρτη 6 Αυγούστου η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Σωτήρος που βρίσκεται κάτω από τα δροσερά πλατάνια στην καρδιά του Ταϋγέτου σε ένα όμορφο ειδυλλιακό τοπίο.

Τις ακολουθίες τέλεσε ο ιερομόναχος και εφημέριος Παρορείου π. Θεολόγος Γκιουζέλης και έψαλε ο ιεροψάλτης Σταύρος Περγαντής. Στο τέλος της θείας λειτουργίας πραγματοποιήθηκε και λιτανεία γύρω από ιερό Ναό και ψάλθηκαν δεήσεις υπέρ υγείας για τον κόσμο που παρακολούθησε τις ακολουθίες.
Αρκετός ήταν κόσμος που παραβρέθηκε και παρακολούθησε τις ακολουθίες της εορτής. Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας επακολούθησε τράπεζα από νηστίσιμα φαγητά στον προαύλιο χώρο του Ναού.

Σε εξωκκλήσι της Βορδόνιας τέλεσε τη Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας ο πατήρ Σπυρίδων Καλομοίρης για την Μεταμόρφωση του Σωτήρος. Μαζί του έψαλλαν ο Ιωάννης Παλήγιαννης, ο Μιχάλης Μπουκουβάλας και ο Βασίλειος Αδαμάκος. Ακολούθησε λαχειοφόρος αγορά ανάμεσα στους αρκετούς πιστούς που παραβρέθηκαν.