Γράφει ο Ηλίας Μπόνος

Δεν γνωρίζω, ούτε θέλω να μάθω ποια πρόσωπα είναι αυτά που κάνουν το επικοινωνιακό κουμάντο στο Σαϊνοπούλειο. Αυτό που γνωρίζω όμως είναι το πόσο θλιβερή και αποκαρδιωτική είναι η τακτική του Σαϊνοπουλείου, για 3η χρονιά, σε ότι αφορά την προβολή των εκδηλώσεων του προγράμματός του. Επι σειρά ετών οι επαϊοντες του Ιδρύματος απέκλειαν ήπιες αλλά σοβαρές προτάσεις για την προβολή των εκδηλώσεων μέσα από χορηγικά προγράμματα.

Τα τοπικά ΜΜΕ ήταν, τότε, οι «βαστάζοι» της προβολής αφού «με ένα κομμάτι ψωμί» και μια κάρτα εισόδου καλούνταν όχι μόνο να ενημερώσουν το κοινό για τις παραστάσεις αλλά να το παρακινήσουν να συμμετάσχει και να κρατήσουν, έτσι, μακριά τον διαρκώς αυξανόμενο ανταγωνισμό από άλλες περιοχές πολιτισμικής δραστητριότητας.
Σήμερα , προφανώς με την άδεια του Σαϊνοπουλείου, χορηγούν την προβολή κι επικοινωνία, ατάκτως, διάφορα ΜΜΕ, χωρίς όρους και προϋποθέσεις που θα ανέμενε κανείς από αυτό το Ιδρυμα που κάποτε απέκλειε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο.

Είτε πρόκειται για λάθος είτε πρόκειται για τακτική του Σαϊνοπουλείου εμείς, από το notospress.gr, την καταδικάζουμε χωρίς άλλο σχόλιο και χωρίς καμία συζήτηση, on ή off the record.

Φυσικά συνεχίζουμε την ενημέρωση του κοινού για τις παραστάσεις του Σαϊνοπουλείου σεβόμενοι τον Ιδρυτή και οραματιστή του Γιώργο Σαϊνόπουλο… αλλά και το δικαίωμα των αναγνωστών και ακροατών μας στην ενημέρωση για ένα «δημόσιο» θεσμό χρηματοδοτούμενο, μάλιστα, από τον Δήμο Σπάρτης.

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr