ΣΠΑΡΤΗ. Επίθεση από αδέσποτα σκυλιά δέχθηκε Σπαρτιάτισσα την Τετάρτη το πρωί στην περιοχή του Α’ Νεκροταφείου Σπάρτης. Η γυναίκα ώρα 7:30 το πρωί βάδιζε στον δρόμο πίσω από το Νεκροταφείο κατευθυνόμενη από το σπίτι της στην εργασία της . ξαφνικά βλέπει αγέλη από 5 αδέσποτα και εξαγριωμένα σκυλιά να της επιτίθεται. Τρομάζει, καλεί σε βοήθεια αλλά μάταια. Δέχεται δάγκωμα από ένα σκυλί… Καλεί στο κινητό και καταφθάνει ο γιός της σε βοήθεια. Την μεταφέρει στο Νοσοκομείο Σπάρτης όπου διαπιστώνεται και με έγγραφή βεβαίωση η επίθεση. H έντρομη γυναίκα αναγκάζεται να κάνει εμβόλιο που προμηθεύται απο φαρμακείο...

Ο σύζυγός της Π. Α. απευθύνεται στο Γραφείο Δημότη Σπάρτης όπου καταγγέλλει το γεγονός προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα. Ο υπεύθυνος αιρετός απουσίαζε. Στην περιοχή πολύ συχνά σκυλιά, που κάποιος τα ταϊζει καθημερινά, επιτίθενται σε πεζούς αλλά και ποδηλάτες.

Ο πολίτης προειδοποίησε ότι ενόψει λειτουργίας του Πανεπιστημίου αλλά και των αθλητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή κινδυνεύουν φοιτητ΄τες και αθλητές. Μάλιστα δεν έκρυψε ότι αν ο Δήμος δεν αντιδράσει αποτελεσματικά θα καταφύγει στη Δικαιοσύνη προκειμένου να διαφυλαχθεί η ασφάλεια των πολιτών και της οικογένειάς του. Το σπίτι του καταγγέλλοντος βρίσκεται απέναντι από το Πανεπιστήμιο. Δηλώνει μάλιστα ότι ο ίδιος στο κτήμα του έχει σκυλιά τα οποία φροντίζει και αγαπά αλλά τα έχει πάντα ελεγχόμενα.

Το θύμα της επίθεσης είναι εργαζόμενη σε εμπορική επιχείρηση στο κέντρο της Σπάρτης και έχει υποστεί το αναμενόμενο σοκ από μια τέτοια επίθεση.