Ο πάγκος περιμένει κάθε «κατεργάρη» της Αυτοδιοίκησης αφού ο Σεπτέμβρης του 2014 είναι μήνας – αφετηρία για όσους έδωσαν τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών

Οι εκλεγμένοι «σπαρτιάτες» δίνουν όρκο για έργο και ήθος την ερχόμενη Τρίτη στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου.
Βαγγέλης Βαλιώτης, Σταύρος Αργειτάκος, Χρήστος Αλεξάκος, Παναγιώτης Κουμουνδούρος και Δήμος Λεβεντάκης είναι οι επικεφαλής των 5 παρατάξεων που για μια 5ετία θα διαχειριστούν πολιτικά, διοικητικά και διαχειριστικά τον Δήμο Σπάρτης. Το στίγμα που δίνει η σύνθεση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης έχει αριστερή αύρα αλλά κεντρώα γόμωση…

Ο νέος Δήμαρχος Βαγγέλης Βαλιώτης αυτές τις ημέρες «κλείνει» στο σχήμα με το οποίο θα «κυβερνήσει» τον Δήμο που του παραδίδει ο προκάτοχός του.

Ο Σταύρος Αργειτάκος φέρετε δηλώνει, εφηβικά και ανεβάσταγα, ότι θα διεκδικήσει και πάλι τον Δήμο, εντοπίζοντας έτσι και τη στάση που θα κρατήσει στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Χρήστος Αλεξάκος προτάσσει (επιμένει) τα 4 σημεία της προγραμματικής προεκλογικής σύγκλισης με την παράταξη Βαλιώτη που είναι η διαφάνεια στη διαχείριση, η επικοινωνία, η στήριξη της τοπικής παραγωγής και η τουριστική ανάπτυξη.

Ο Παναγιώτης Κουμουνδούρος αναμένεται να προσδώσει στην Αυτοδιοίκηση το πολιτικό περιεχόμενο που πρέπει να έχει ιδίως για θέματα που αφορούν την οικονομία, την κοινωνία, την εκπαίδευση, την εργασία, την υγεία κ.α.

Ο Δήμος Λεβεντάκης θα εκπροσωπήσει την πρόταση του ΚΚΕ για την Αυτοδιοίκηση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του notospress.gr, που απομένει να επιβεβαιωθούν, την ευθύνη λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, ως πρόεδρος, θα προταθεί να αναλάβει ο πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος από την Παράταξη του Βαγγέλη Βαλιώτη, ιατρός Σπύρος Μοιράγιας. Στον Πολιτισμό θα ηγηθεί ο Μανούσος Μανουσάκης, στον Αθλητισμό ο Σάββας Βελισσάρης, στη ΔΕΥΑΣ ο ίδιος ο Δήμαρχος Β. Βαλιώτης, στην Καθαριότητα ο Παναγιώτης Ρήγας, στην Πρόνοια ο Θέμης Πατσιλίβας ενώ «τσάρος» της οικονομίας θα είναι ο Παναγιώτης Αργυρόπουλος. Προφανώς οι τοποθετήσεις αυτές, αν επιβεβαιωθούν, δεν θα είναι 5ετους διάρκειας.

Η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης θα γίνει στις 7 Σεπτεμβρίου ημέρα Κυριακή. Ευχή όλων είναι να αποτελέσει ιστορική αφετηρία για την πόλη και τα χωριά του Δήμου Σπάρτης.